Пт, 2024-03-29, 17:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
Опозиції донецьке телебачення влаштувало обструкцію
Інші останні Новини з регіонів України
Телеканали Донецька не захотіли крутити анонси акції опозиції на 31 травня й відмовили в ефірах лідерам опозиції.

Про це заявив лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у інтерв'ю "Острову".

"Нас не пустили з анонсами акції на телебачення, і, до речі, відмовили в ефірах лідерам опозиції на провідних донецьких телеканалах. Ну, нічого, у таких умовах живемо", - заявив він і додав, що його однодумці "роздали дуже багато флаєрів".

За словами Яценюка, опозиційні сили сподіваються, у першу чергу на донеччан, "ну й на прилеглі міста, там, де є базові організації".

"Я думаю, що Маріуполь підтягнеться... Луганськ обов'язково приїде. Тому що ми хочемо провести єдину акцію – і Донецьк, і Луганськ туди приїде", - заявив він.

За словами Яценюка, рішення провести акцію в Донецьку не було спонтанним.

"Це було давно продумане рішення. Плануючи акцію, ми домовилися об'їхати всі обласні центри України", - заявив він і запевнив, що його дату затвердили всі лідери опозиції.

"Ми їдемо в місто Донецьк тільки з однієї метою – показати, що Україна єдина, показати, що немає територій, які Партія регіонів могла б вважати своєю вотчиною, куди всім іншим дорога замовлена. У Донецьку живуть такі ж українці, як і у всій Україні, і ми їдемо туди з любов'ю, з розкритими обіймами, відкритим серцем", - заявив опозиціонер.

"А то, що влада чинитиме підступ – це зрозуміло. Їм би розуму вже набратися після 18 травня", - додав він.

Яценюк запевнив, що не боїться донеччан.

"Це мій, напевно, уже п'ятдесятий приїзд у Донецьк. Я вільно гуляю містом, спілкуюся з донеччанами. Тому чого я точно не боюся – це донеччан. А от влада боїться приїзду опозиції до Донецька", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що чотири радіостанції Донецька заявили, що припиняють трансляцію анонсів акції "Вставай, Україно!", запланованої в Донецьку на 31 травня.

У Донецьку напередодні мітингу "Вставай, Україно!" журналістам роздаватимуть помаранчеві жилети і закріплять міліціонерів

У Донецьку напередодні маршу та мітингу "Вставай, Україно!" обласне управління міліції видаватиме журналістам помаранчеві жилети, а також розподіляти працівників міліції в супровід.

Як повідомили Інтерфакс-Україна в п'ятницю, 31 травня, в центрі зі зв'язків з громадськістю ГУ УМВС України в Донецькій області, це вирішено було зробити "щоб не повторилися події 18 травня в Києві".

За даними ЦГЗ, видача жилетів та розподілення міліціонерів відбудеться о 13.00 на площі перед будівлею Донецької облдержадміністрації, де, орієнтовно о 17.00 розпочнеться мітинг опозиції.

В даний момент на площі Жовтневій, де мав відбутися мітинг, позаду пам'ятника Шевченку встановлено понад 10 інформаційних наметів ВО "Батьківщина" та партії "УДАР". Також кілька наметів, включаючи одну від партії "Свобода", встановлені у Донецького театру опери та балету, звідки почне свою ходу марш опозиції. Від театру опери та балету до пам'ятника Шевченку, де відбудеться мітинг, близько 300 метрів.

В даний момент працівники ДАІ перекрили в'їзд на бульвар Шевченка з вул. Артема у бік Донецької обладміністрації.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Владислав Содель.

Довідка

Обструкція - навмисний зрив якого-небудь заходу як вид протесту, прийом боротьби; дії, демонстративно спрямовані на перешкоджання роботи будь-якого заходу



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: донецьке телебачення, опозиція, обструкція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]