Чт, 2024-04-25, 22:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Оприлюднено відео ядерного вибуху без монтажу, із звучанням. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Історик з американського Інституту фізики Алекс Веллерштайн виклав в Інтернеті рідкісне відео ядерних випробувань, на якому ядерний вибух можна не тільки побачити, а й почути наживо.

На запису, розміщеному в блозі науковця, зафіксовані випробування американських ядерних боєголовок у районі Юкка Маунтін у штаті Невада у 1953 році, пише The Daily Mail.

Відзнятий матеріал, як пише Веллерштайн, не піддавався монтажу, відео трохи розмите, але звук подається в "правильній", оригінальній синхронізації. До цього більшість схожих записів редагувалися, внаслідок чого звук і картинка на них збігалися.

"Це, звичайно, абсолютно неправильно: швидкість світла набагато більша за швидкість звуку і камери розташовані на дуже великій відстані від місця випробувань, тому насправді ударна хвиля приходить приблизно через півхвилини після вибуху. Це основи фізики, що можуть зрозуміти навіть люди з нетехнічним складом розуму, такі як я", - пояснив Веллерштайн.

Хоча більшість людей бачили хроніки ядерних вибухів, "правильне" їхнє звучання мало хто чув. Зазвичай, як підозрює науковець, на відео накладався сторонній звук вже після обробки.

За цим вибухом, який потрапив на відео, було дозволено спостерігати цивільному населенню.

"Ви отримаєте набагато краще розуміння того, як все це виглядає, очима звичайного спостерігача. Перешіптування в очікуванні, повільний зворотний відлік на мегафон, реакція на спалах бомби, і, нарешті - після довгої тиші, різкий удар громового гарчання. Це звук бомби", - написав історик.

На операції були присутні багато американських військових, і на відео також можна почути їхні крики – "Стоп!" і "Чорт забирай!".

Нагадаємо, пропозиція Барака Обами в 2009 році про всесвітнє ядерне роззброєння крім принципового схвалення викликала безліч скептичних запитань. Пошуки світу, який позбувся ядерної зброї, такі ж старі, як і його поява в арсеналах великих держав. Досягнення "нульового варіанту" передбачає проходження безлічі етапів, що викликають полеміку. І всі розуміють, що шлях до роззброєння пролягає через скорочення їхніх ядерних арсеналів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 999 | Додав: nowyny | Теги: відео ядерного вибуху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]