Чт, 2024-03-28, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Оприлюднила нову заяву щодо Донбасу "Нормандська четвірка"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Лідери Німеччини, Франції, України та Росії оприлюднили спільну заяву, у якій підкреслили важливість дотримання режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Про це повідомила прес-служба президента України.

Згідно з повідомленням, "нормандська четвірка" розгляне можливі шляхи прискорення імплементації мінських домовленостей у найближчі місяці.

"У цьому зв’язку вони привітали домовленість щодо поновлення з 30 березня 2018 року режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, досягнуту Тристоронньою контактною групою 26 березня 2018 року.

Лідери підкреслили важливість її ретельного дотримання та забезпечення ефективного моніторингу і верифікації з боку СММ ОБСЄ", - йдеться у заяві.

Меркель, Макрон, Порошенко та Путін закликали також докладати більше зусиль з метою звільнення решти заручників відповідно до формули "всіх на всіх" та відзначили успішне звільнення близько 300 осіб 27 грудня 2017 року.

Як повідомляла "Європейська правда", міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату не зустрілися під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Формальною причиною для скасування стала зміна планів міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, який перервав участь у Мюнхенській конференції задля зустрічі з журналістом видання Die Welt, якого звільнили після року перебування у турецькій  в'язниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: нормандська четвірка, Донбас, Заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]