Сб, 2024-04-20, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
Опубліковано в Мережі листування співробітників телеканалу "Інтер" з донецькими окупантами
Інші останні Телевізійні новини

Українські хакери зламали пошту співробітниці так званого міністерства державної безпеки "ДНР" Тетяни Єгорової, і виявили у неї листування з російським журналістом Леонідом Муравйовим, а також співробітниками каналів "Інтер" та "Донбас". Про це повідомило видання "Детектор Медіа".

З викладених в Мережу листів виходить, що співробітники каналів "Інтер" та "Донбас" утверджували свої матеріали з представниками незаконної "ДНР".

Зокрема, є згадки про те, що якась Маша - імовірно, колишній креативний продюсер програми "Подробиці тижня" Марія Столярова, в лютому поточного року депортована з України - звітувала про зміст інформаційного наповнення продукції продакшн-студії НІС, що займається виготовленням новинного блоку програм для ефіру телеканалу "Інтер", перед так званими "органами безпеки" проросійської терористичної організації "ДНР".

У листуванні співробітниця каналу "Інтер" "Маша" вибачається за те, що в ефірі каналу бойовиків "ДНР" називають "терористами", і зазначає, що журналіст Бочкала покараний за вживання такого вислову.

"Я не знаю, чи правдиве листування, однак, судячи з прізвищ та адрес, я припускаю, що листування мало місце. Але якщо мова йде про те, що мене покарали за слово "терорист", як я зрозумів, в моєму матеріалі, то мене не карали. Однак я припускаю, що моєму керівництву "влетіло" за мій матеріал, який я якісно зробив, і їм це не сподобалося, і мабуть, вони прикрилися перед своїми кураторами, заявивши, що мене покарали. Але самого факту, повторюся, не було. Як я розумію, Муравйов, про якого йдеться, - це той чоловік, якого не пустили в країну. Він, якщо і з'являвся на каналі, то епізодично. Я з ним не знайомий. Які функції він виконував, я не знаю, але нам його представляли як якогось консультанта - можливо, він мав бути певною ланкою між тими і цими", - сказав кореспондент "Інтеру" Роман Бочкала в інтерв'ю виданню "Детектор Медіа".

Серед матеріалів оприлюдненого листування користувачі соцмереж, які на прохання проекту "Миротворець" вивчають ці матеріали, знайшли листи, які стосуються сюжетів в ефірі ТРК "Україна". Зокрема вони пишуть про "співпрацю" ТРК "Україна" з "ДНР" через журналіста Сергія Карпія, який працює на телеканалі "Донбас".

Як відомо, в березні 2015 року Леонід Муравйов, співробітник 5-го каналу (СПб), був занесений на "Дошку ганьби" за відверто пропагандистські матеріали про війну на Донбасі, планувався на посаду випускового редактора "Подробностей недели".

Керівництво НІСу спочатку спростовувало цю інформацію, але Марія Столярова підтвердила факт перемовин Муравйова з каналом "Інтер" та його перебування в Україні. Пізніше стало відомо, що його видворили з України та на п’ять років заборонили в’їзд до неї.

Листування датоване травнем 2015 року. За однією версією, його виклали хакери, за іншою - це зробила сама Тетяна Єгорова. Повний архів листів викладений на файлообмінник ex.ua.

У лютому поточного року телеканал "Інтер" потрапив під позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення через трансляцію російських фільмів, а також через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера "Подробиць тижня" росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам "Л/ДНР" і депортували з країни. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: мережа, донецькі окупанти, листування співробітників телеканал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]