Пт, 2024-03-29, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Орбан прокоментував протести в Угорщині - "істеричний крик"
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Істеричний крик": Орбан прокоментував протести в Угорщині

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан назвав хвилю протестів проти реформи трудового законодавства у країні "істеричним криком".

Про це пише France24.

Орбан у інтерв'ю громадському радіо сказав, що його партія "Фідес" "просто хоче позбутися дурних правил, щоб ті, хто бажає заробити більше, могли працювати більше".

Президент Угорщини Янош Адер у четвер підписав реформу трудового законодавства, яка спричинила протести у країні та була названа критиками "рабською". Зміни передбачають збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400. Критики кажуть, що нові правила послаблюють захист працівників.

Орбан заявив, що працівникам будуть оплачувати за понаднормовий робочий день наприкінці кожного місяця, хоча текст закону дозволяє роботодавцям відкласти оплату до трьох років.

Голова уряду наполягає на тому, що "цей закон є добрим законом, ми повинні судити з того, як це працює на практиці".

"Ми почули цей же істеричний крик, коли ми викинули МВФ з Угорщини, коли ми скорочували податки або запровадили програму громадських робіт, опозиція закричала: "Раб!", - додав він.

Він також повторив звинувачення уряду про те, що "найактивніших учасників акції фінансує Джордж Сорос", ліберальний американський мільярдер, що народився з угорським громадянством.

Значні протести в Будапешті активізувалися після того, як 12 грудня парламент ухвалив відповідні поправки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Угорщина, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]