Пт, 2024-03-29, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Орден Андрія Первозванного Філарет вручив Порошенку
Інші останні Релігійні новини

Філарет вручив Порошенку орден Андрія Первозванного

Патріарх Філарет вручив Президентові Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за активну участь у процесі отримання Томоса про автокефалію української православної церкви.

Вручення відбулося після подячного молебню у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне з нагоди отримання Томоса про автокефалію та утворення Православної церкви України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, користуючись урочистою нагодою, я хочу вручити Президентові орден святого апостола Андрія Первозванного, яким ми нагородили його 15 грудня, коли був Об'єднавчий собор у святій Софії", - сказав Філарет.

Він нагадав, що тоді було ухвалено рішення нагородити Президента, Голову Верховної Ради Андрія Парубія і "ще деяких активних діячів, які брали активну участь в отриманні Томоса про автокефалію".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 8 січня присвоїв патріарху Філарету звання "Герой України" за внесок у боротьбу за помісну церкву в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: Порошенку, Філарет, орден Андрія Первозванного | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]