Чт, 2024-03-28, 20:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Ось-ось з'являться ліки проти старіння: люди житимуть до 150 років
Інші останні Новини світу науки і технологій
Препарати для боротьби зі старінням стануть доступні протягом п'яти років. Про це заявили співробітники Університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї (Австралія). Дослідження науковців показало, що завдяки ресвератролу - сполуці, що міститься в шкірці винограду і червоному вині, можна створювати ліки, що продовжують життя і запобігають розвитку вікових захворювань, пише Medical Xpress.

"На відміну від застосовуваних сьогодні препаратів, новинки зможуть допомогти в боротьбі проти 20 захворювань (серед них - рак, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, діабет 2-го типу, серцево-судинні захворювання, м'язова атрофія, безсоння, псоріаз, артрит, коліт тощо), а не одного. Крім того, вони здатні сповільнювати старіння", - коментує автор роботи професор Девід Сінклер.

За словами науковців, ресвератрол активує білок SIRT1 з числа ферментів-сиртуїнів. Ці ферменти регулюють роботу генів, пов'язаних з реакцією живих клітин на стреси і тривалістю життя.

"В історії фармацевтики ще ніколи не було ліків, які б так прискорювали дію білка, як це робить ресверватрол з SIRT1. Майже всі інші препарати або уповільнюють цю дію, або взагалі блокують її", - каже Сінклер.

Фахівцям вдалося провести клінічні випробування препаратів на пацієнтах з діабетом 2-го типу і псоріазом. В результаті у діабетиків покращився метаболізм, а у володарів "шагреневої шкіри" зменшилися почервоніння. Препарати можна вводити перорально (через рот) або застосовувати місцево.

Науковці зізнаються, що досі не існувало ліків проти старіння шкіри, розроблялися лише креми, що містять ресвератрол. Сінклер сподівається, що незабаром такі засоби будуть призначатися як профілактика старіння, як і статини, що запобігають серцево-судинним захворювання.

"Зараз ми спостерігаємо за тим, чи дає користь препарат здоровим людям. Процес старіння не є незворотнім, і за допомогою нових ліків люди можуть прожити до 150 років. Однак нам ще належить провести низку додаткових досліджень", - розповідає Сінклер.

Дослідження австралійських науковців опубліковано в журналі Science.

Раніше повідомлялося, що співробітники медичного центру при університеті Джорджтауна у Вашингтоні в ході дослідження з'ясували, що антиоксидант, який міститься в червоному вині, допомагає в боротьбі зі старінням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: 150 років, Люди, ліки проти старіння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]