Чт, 2024-04-18, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
"Ощадбанк" запроваджує комісію за оплату комуналки
Інші останні Економічні новини

"Ощадбанк", який приймає до 50% всіх платежів ЖКП, запроваджує комісію за оплату платіжок у своїх касах. Про це "Ощадбанк" повідомив своїх клієнтів, пише Finclub.

"Інформуємо, що 1 грудня 2016 року буде внесено зміни до тарифів АТ "Ощадбанк", а саме "Прийом платежів за житлово-комунальні та телекомунікаційні послуги на користь суб'єктів господарювання - постачальників послуг, з якими укладені договори на прийом платежів і/або надання інформаційних послуг" та буде встановлено тариф в розмірі 3 грн за один платіж у касі установ "Ощадбанк", - йдеться в повідомленні клієнтам, розміщеному в київських відділеннях банку.

"Ощадбанк", таким чином, став останнім банком, який відмовився від безкоштовної обробки платежів ЖКП своїми касирами.

Ці зміни відчують всі клієнти держбанку, пише видання.

"Через мережу "Ощадбанку" проходить від 20% до 50% комунальних платежів, залежно від регіону і конкретного населеного пункту. У Києві це близько 50%", - розповіла заступниця директора департаменту департаменту роздрібного бізнесу - начальник управління організації пасивних і касових операцій банку Марина Ревуцька.

Без комісій можна буде оплатити послуги ЖКП у терміналах самообслуговування "Ощадбанку".

Раніше повідомлялося, що близько 6,4 млн українських сімей вже отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Також Кабінет міністрів запровадив можливість оплати в розстрочку.

Субсидії можуть монетизувати до весни

Уряд України розглядає кілька можливих сценаріїв монетизації субсидій для підвищення енергоефективності та енергозбереження. Влада має намір визначитися з остаточним варіантом до кінця опалювального сезону, повідомила керівник офісу реформ при Міністерстві фінансів Яна Бугрімова, передає "Інтерфакс-Україна".

"У планах уряду: до кінця поточного опалювального сезону затвердити дієву модель монетизації і підкріпити її на законодавчому рівні", - сказала Бугримова.

Вона уточнила, що існує два базових сценарії монетизації субсидій: на рівні теплокомуненерго і на рівні домогосподарств, проте і серед них є різні варіації.

"Що може монетизувати для домогосподарств? Перша модель - тільки залишки, друга - повністю вся сума субсидій. Але і тут модель може йти по шляху цільового використання коштів або необмеженого використання цих коштів", - пояснила представник Мінфіну.

На її думку, критерієм для вибору моделі має стати відповідність основним цілям - збільшення енергоефективності та забезпечення платіжної дисципліни, а також легкість реалізації та адміністрування.

Бугрімова запропонувала поетапний підхід, з огляду на слабку прогнозованість реакції споживачів. Вона додала, що вже зараз необхідно впровадити моніторинг фактичного споживання енергоресурсів, щоб встановити обгрунтовані норми споживання, а також ввести фінансову відповідальність кінцевих споживачів і комерційний облік.

Заступник глави департаменту НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк зазначив, що введенню монетизації субсидій має передувати побудова система верифікації одержувачів субсидій, а також зниження нормативів. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: комісія, оплата комуналки, Ощадбанк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]