Пт, 2024-03-29, 13:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Останки 72 воїнів Радянської Армії перепоховали під Києвом
Інші останні Офіційні новини
9 травня на території Спасо-Преображенської обителі милосердя в урочищі Суха у Вишгородському районі Київської області з військовими почестями і за православним обрядом відбулося перепоховання 72 бійців і командирів Червоної Армії, що загинули в 1941-1943 роках у боях за Київ і прилеглі території. Про це повідомили в прес-службі благодійного фонду "Зоряна мрія".

Останки воїнів були знайдені на місцях боїв на Ясногородському плацдармі пошуковцями Українського благодійного фонду пошуку "Пам'ять". Фахівцям вдалося встановити особу червоноармійця Буряченка Семена, призваного із Сталінградської області. Родичів відшукати не вдалося.

Як повідомляється, перепоховання в Спасько-Преображенській обителі милосердя відбулося у восьмий раз. У цій братській могилі, завдяки роботі пошукових груп, на сьогоднішній день знайшли спокій 359 солдатів і офіцерів, що загинули у роки Великої Вітчизняної війни на Ясногородському, Лютизькому і Букринському плацдармах.

"Наша обитель покликана зберегти історію духовного подвигу нашого народу у період Великої вітчизняної війни. Упокоюючи останки воїнів, ми виконуємо свій християнський обов'язок перед минулими поколіннями героїв в ім'я виховання і морального становлення дітей і молоді, хто в майбутньому буде зберігати пам'ять і вдячність за дар свободи та незалежності, обмитими кров'ю, за дар спасіння, в жертву якого люди віддавали свої життя. Щодня ми з вдячністю молимося за душі воїнів, чиї останки поховані на території Спасо-Преображенської обителі милосердя, за радість життя і віри",- заявила Вікторія Івченко, керівник Фонду духовного відродження громадян Виховання.

У 2012 році з нагоди жалобної дати - роковин нападу нацистської Німеччини на СРСР - у Дніпропетровську провели церемонію перепоховання вбитих людей. Рештки 441 особи було знайдено під час реконструкції футбольного поля.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: Київ, останки 72 воїнів Радянської Армії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]