Пт, 2024-04-19, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Останній намет на Майдані з боєм розібрали
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Працівники комунальних служб КМДА розібрали останній намет представників так званих "Революційних правих сил", який ті встановили на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомляє "Громадське" .

"Близько 7 години ранку між "РПС" та групою невідомих осіб сталася сутичка, внаслідок якої повалили намет", - йдеться в публікації.

Як повідомлялося, 21 лютого представники "Революційних правих сил" (РПС) заявили про створення патріотичного руху з числа учасників Революції Гідності та АТО для реалізації ідеалів Майдану мирним шляхом. Представники РПС провели збори в приміщенні готелю "Козацький" та почали встановлювати намети на Майдані.

РПС виступили за відставку уряду, секретаря РНБО, начальника Генерального штабу ЗСУ, створення слідчих комісій з розслідування дій членів Кабміну, апарату президента, Верховної Ради. Також РПС наполягає на забороні участі у владі всіх, хто обіймав посади протягом останніх 10 років. Крім того, РПС виступає за запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях, а також Автономній Республіці Крим.

Активісти влаштували штаб в актовому залі готелю "Козацький", однак після переговорів з представниками Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України та Національної поліції України вони покинули будівлю.

Співробітники поліції локалізували конфлікт між учасниками акції на Майдані та затримали активних учасників заворушень. За даними поліцейських, на Майдані Незалежності у столиці сталася сутичка. Найактивніших учасників доставили до Шевченківського райуправління поліції.

Президент України Петро Порошенко вважає події в центрі Києва у другу річницю розстрілів активістів силовиками на Майдані Незалежності невдалою провокацією, організованою Росією. "Але ця провокація у них не вийшла. Незважаючи на всі об'єктивні труднощі, українці виявилися відповідальними", - дав глава держави свою оцінку цих подій у центрі Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: майдан, ліквідація, останній намет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]