Пт, 2024-03-29, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Останнім часом вулкани почали частіше загрожувати існуванню Землі
Інші останні Новини світу

Протягом останніх двох тижнів про себе нагадали аж три вулкани в різних куточках нашої планети, а всього за місяць вчені зафіксували сейсмічну активність в п’ятьох регіонах, повідомляє Cikave.org.ua.

В одних випадках, на думку дослідників, можна відбутися легким переляком, але є вулкани, що становлять велику загрозу для населення Землі. Чи може викликати серйозні глобальні наслідки Тунгурауа, відомий еквадорський вулкан, чиє ім'я в перекладі означає - "вогненна горлянка"?

На даний момент він завдає великих труднощів лише місцевим жителям. Проте не можна забувати, що ми всі живемо на одній тендітній планеті. Річ у тому, що тонни попелу, які піднялися в небо на висоту понад 4 тисячі метрів, неодмінно вплинуть на клімат цілої планети.

Вулкан Тунгурауа, висота якого перевищує 5 тисяч метрів, почав вивергатися 27 листопада 2011 року. Сьогодні він ще виділяє потоки лави. Вони вже охопили територію понад тисячу метрів біля його підніжжя.

Наразі влада Еквадору ще не вдається до евакуації найближчих мешканців, оскільки геологи, що ведуть спостереження за виверженням Тунгурауа, заявляють, що воно вже наближається до завершення.

А кілька днів тому сигнали про небезпеку надійшли і з Індонезії. Там гора під назвою Гамалама, точна висота якої - 1715 метрів, раптово вибухнула лавою. В повітря на 2-кілометрову висоту потрапило кілька тонн попелу. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав, але сьогодні населення країни з жахом чекає, що найближчим часом виверження продовжиться.

Нагадаємо, 9 грудня на Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа, який є одним з найактивніших на планеті. Він викинув стовп лави і попелу заввишки декілька сотень метрів.

Зауважимо, у найближчі кілька років вулкани демонструватимуть свою буйну природу, пік їхньої активності припаде на 2014-2015 роки, стверджують експерти. Найбільшу небезпеку становлять Кракатау в Індонезії і Фудзіяма в Японії. З 2012 року почне знову "прокидатися" Альпійсько-гімалайський сейсмічний пояс: тут передусім йдеться про Везувій і Етну.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: Вулкан Тунгурауа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]