Пт, 2024-04-19, 13:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Отримала премію президента "Українська книжка року" "Месопотамія" Жадана
Інші останні Культурні новини

   Президент Петро Порошенко підписав указ "Про присудження щорічної премії президента України "Українська книжка року", яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи.

Як повідомила в суботу, 30 липня, прес-служба президента України у 2016 році звання лауреата премії у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" присуджено одному з найпопулярніших і найвідоміших у світі українських письменників Сергію Жадану за книгу "Месопотамія" та видавництву "Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", що її видав.

Крім того, за вагомий внесок у розвиток українознавства нагороджено автора видання "Українські народні головні убори" Галину Стельмащук та "Видавництво "Апріорі", яке видало книгу.

У номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" звання лауреата премії президента України "Українська книжка року" отримали автор Віталій Рогожа та "Видавничо-книготорговельна компанія "Самміт-книга" за книжкове видання "Запороги: роман-трилогія" – частина 1 "Петро Сагайдачний".

Нагадаємо, минулого року премію президента "Українська книжка року" у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" було присуджено трилогії Лева Різника "Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка: Роман-есей", "Поет і владика: Роман-есей", "Доктор і Професор, або На шляху поступу: Роман-есей".

Також лауреатами премії стали: автор Ольга Друг та видавництво "Світ" за книжкове видання "Вулицями старого Києва"; автор Андрій Топачевський та національне видавництво дитячої літератури "Веселка" - за видання "3 Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: премія президента Українська книжка, Месопотамія Жадана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]