Ср, 2024-04-24, 09:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:20
Отримали нагороди на Франкфуртському книжковому ярмарку дев’ять українських книжок
Інші останні Культурні новини

На Франкфуртському книжковому ярмарку, що проходив у Німеччині з 19 по 23 жовтня, оголосили імена переможців високих нагород та рейтингів. Україна цього року відзначена у "Global Illustration Award" (найкращі ілюстації та обкладинки), "Stiftung Buchkunst" (зібрання найкрасивіших книг з усього світу), та каталозі "The White Ravens", повідомляє "Друг читача".

Уперше українська книга отримала перемогу у винятковій за своєю вагомістю та масштабом премії "Global Illustration Award 2016". Торік премію, після трирічних переговорів, заснували International Information Content Industry Association (ICIA) спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком. Перше нагородження і перша перемога дісталась Творчій майстерні "Аґрафка" (львівським художникам Романі Романишин та Андрію Лесіву) за створену ними обкладинку до книжки "Джордж і таємний ключ до Всесвіту" Люсі та Стівена Гокінґів. Книга, що вийшла українською у "Видавництві Старого Лева", потрапила у топ-20 категорії "Обкладинка". Це при тому, що на нагороду було подано понад 10 000 робіт з понад 50-ти країн світу.

До каталогу "The White Ravens 2016" ("Білі круки") — добірки найкращих дитячих та підліткових видань з усього світу, який готує Мюнхенська бібліотека для дітей та юнацтва — цьогоріч потрапило одразу дві українські книги. Книжкою року стало видання "Хто росте у парку" Катерини Міхаліциної, яке проілюструвала Оксана Була. Представники рейтингу відзначили, що це "чудова маленька історія про відкриття себе для себе і про відчуття приналежності, також винятковий визначник рослин для маленьких читачів, з яким точно не занудьгуєш. Цю книжку без сумніву потрібно покласти в рюкзачок перед наступною екскурсією в парк чи за місто". Окрім "Хто росте у парку", цю відзнаку цьогоріч отримала українська книжка "Вітер з-під сонця" Оксани Лущевської, яку ілюструвала Яна Гавриш (видавництво "Фонтан казок").

Приємно бачити українські книжки й у колекції "Stiftung Buchkunst" — найкрасивіші книги світу 2016 на Франкфуртському книжковому ярмарку. І з шести українських книг, представлених у колекції, три були створені Творчою майстернею "Аґрафка" та побачили світ у "Видавництві Старого Лева": "Війна, що змінила Рондо", "Шептицький від А до Я" авторства Галини Терещук та Оксани Думанської, "Чоловіки, жінки і діти" Юлії Мусаковської. Ще три українських видання — The Ukrainian Academy of Art (видавництво "Родовід"), "Кайдашева сім’я" Нечуя-Левицького в оформленні Лєри Схємки (в-во "Основи"), "Ташенька і кактус" Слави Шульц (в-во "Астра").

Раніше повідомлялося, що на Франкфуртському ярмарку зникли книги київського видавництва ATLANT UMS, які були представлені на українському стенді.

"22 жовтня ярмарок відкрили для відвідувачів. На вихідних був неймовірний ажіотаж, а наш стенд користувався популярністю у глядачів, – розповів власник видавництва Юрій Комельков . – Один примірник книги "Ukraine. The Best" ми встигли подарувати Послу України в Німеччині Андрію Мельнику. Всі інші були вкрадені "шанувальниками" прямо зі стенду". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 658 | Додав: adminA | Теги: Франкфуртський книжковий ярмарок, нагороди, дев’ять українських книжок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]