Пт, 2024-03-29, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Отримав головну нагороду кінофестивалю в Нюрнберзі фільм "Майдан"
Інші останні Культурні новини

Документальний фільм "Майдан" завоював головну нагороду 9-го Міжнародного фестивалю фільмів про права людини в Нюрнберзі. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

Режисер картини Сергій Лозниця 6 жовтня отримав гран-прі разом з грошовою премією у розмірі 2500 євро.

В основу фільму лягли кадри документальних зйомок на київському Майдані Незалежності, що став центром масових виступів проти політики президента Віктора Януковича.

Кінострічка показує революційні події в Києві в спокійних розгорнутих планах без коментарів, заяв чи суб'єктивних оцінок - кадри з розгорнутими прапорами, охопленими вогнем барикадами і беззбройними людьми промовляють самі за себе, йдеться в обґрунтуванні журі.

Фільм про події в Україні вперше був показаний в травні 2014 року на Міжнародному кінофестивалі в Каннах. Його автор, режисер Лозниця, що народився в Бєларусі і виріс в Україні, з 2001 року живе і працює в Німеччині.

Нагадаємо, у вересні кінострічка про українську Революцію Гідності "Зима у вогні" посіла перше місце на міжнародному кінофестивалі у Торонто.

Раніше журналісти склали список з десяти фільмів, які показують Євромайдан під різними кутами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: фільм Майдан, Нюрнберг, головна нагорода кінофестивалю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]