Пт, 2024-03-29, 08:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Отримав медаль імені Гете Юрій Андрухович
Інші останні Культурні новини

Український письменник Юрій Андрухович у неділю 28 серпня був нагороджений медаллю Гете, інформує DW.

Ця нагорода з 1955 року щорічно вручається німецьким Гете-Інститутом за заслуги в популяризації німецької мови та культури за межами німецькомовного світу і підтримку міжнародної співпраці в сфері культури.

"Крім Андруховича, нагороди під час церемонії нагородження в місті Веймарі також отримали відомий нігерійський фотограф Акінбоде Акінбій і директор Національного музею Грузії Давид Лордкіпанідзе", - йдеться в повідомленні.

Представляючи лауреатів, президент Гете-Інституту Клаус-Дітер Леманн назвав їх "видатними особистостями і невтомними міжкультурними медіаторами".

"Всі троє лауреатів відкрито і рішуче виступають за культурний обмін з Німеччиною, всі вони є центральними голосами в культурному діалозі на своїх батьківщинах. Всі троє знають зі свого особистого досвіду про виклики, які ставить перед людьми міграція, і як з ними справлятися. Для нас вони є вірними друзями, розумними співрозмовниками, критичними радниками і важливими супутниками і провідниками роботи Гете-Інституту за кордоном", - підкреслив Леманн.

Нинішнє нагородження було присвячено темі "Міграція культур - культури міграції", яка є особливо актуальною для Німеччини на тлі великої кількості біженців і мігрантів, зокрема з Сирії, де триває громадянська війна.

Український поет, прозаїк, перекладач, есеїст Юрій Андрухович є послідовним прихильником європейської інтеграції України. Серед іншого, він відомий тим, що перекладає українською твори німецькомовних письменників, зокрема, він переклав поезію Райнера Марії Рільке, а також сучасну німецькомовну поезію.

Відзначимо, присудили медаль Андруховичу в червні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: медаль імені Гете, Юрій Андрухович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]