Пт, 2024-04-19, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Отримав повну підтримку державних інституцій "Марш рівності" у Києві, - Гармс
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

"Марш рівності" у Києві отримав повну підтримку державних інституцій, - Гармс

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс вважає, що Марш рівності, організований ЛГБТ-спільнотою в Києві в неділю, отримав цілковиту підтримку державних інституцій і високо оцінила роботу правоохоронних органів України.

"Я думаю, що це був "прайд", який отримав повну підтримку державних інституцій. Київська поліція і Нацполіція охороняли порядок дуже професійно", – сказала вона журналістам у неділю, 17 червня, в Києві після завершення "Марш рівності", передає "Інтерфакс-Україна".

Євродепутат також зазначила, що марш відбувся під егідою плюралізму та рівності прав.

У свою чергу представник організації "Київ прайд" Руслана Панухник розповіла журналістам, що за її оцінкою у Марші рівності взяли участь 5-6 тис. осіб.

"Це вдвічі більше, ніж минулого року. Все минуло без ексцесів, поліція забезпечила порядок, а наші волонтери забезпечили рух самої колони. Зараз учасники і учасниці роз'їхалися", – розповіла вона.

Водночас Р.Панухник зазначила, що організатори мають намір моніторити ситуацію в Києві до кінця дня, "щоб розуміти, що все закінчилося безпечно".

Наразі більшість учасників заходу вже розійшлися і правоохоронці готуються відновити перекритий з 18:00 суботи рух автотранспорту в частині міста за маршрутом прямування колони, а також довколишніми вулицями.

Раніше в неділю в центрі Києва відбувся організований ЛГБТ-спільнотою" Марш рівності" під гаслом "вільна Країна – будь собою!".

За попередніми оцінками МВС України, у заході взяли участь понад 2 тис. осіб. Водночас організатори акції подавали заявку на проведення масового заходу за участі 5тис. осіб.

Забезпечували правопорядок під час Маршу рівності в центрі міста близько 5 тис. співробітників правоохоронних органів. Вони запобігли кільком провокаціям під час самого ходи, а також затримали понад 50 активних противників Маршу рівності перед його початком.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: марш рівності, киїів, Гармс, підтримка державних інституцій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]