Вт, 2024-04-23, 21:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Отримують "білі" зарплати тільки чверть зайнятих українців
Інші останні Економічні новини

В Україні працевлаштовано понад 12 млн людей, але з них тільки 3 млн працюють офіційно і отримують повністю "білу" зарплату. Ще 3 млн самозайняті, а 7 млн перебувають у "тіні", не в повному обсязі показуючи зарплату. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Білан, пише "Тиждень".

За словами Білана, така ситуація є великою проблемою. Тому не тільки ДФС, а й усі держоргани проводять активну роботу щодо детінізації зарплат.

"При старій системі податків підприємцю було невигідно виплачувати повну зарплату. У 2015 році ДФС вивела з тіні 102 тис. осіб. Цю роботу проводимо і далі. Але діяти потрібно зважено, бо різкі каральні методи призведуть до соціального вибуху (коли в результаті виведення з "тіні" підприємства власник зменшить зарплати працівникам удвічі-втричі). Тому проводиться комплекс соціальних, адміністративних, роз'яснювальних, кримінально-процесуальних заходів для роботодавців", – пояснив Білан.

Також заступник голови ДФС назвав ще одну проблему для наповнення держбюджету – фізичні особи, які користуються спрощеною системою оподаткування.

"Це успішно використовують власники великих підприємств, супермаркетів. Замість того щоб наймати на роботу людей, платити їм повну зарплату, податки, вони укладають договори як з фізичними особами. Неправомірно – так, але законом дозволено", – розповів він.

Нагадаємо, кількість податків в Україні скоротилася вдвічі – були 22 різні ставки, залишилося 11. Частину податків було скасовано, ще частину – об'єднано в один податок. Ставка ЄСВ була зменшена вдвічі.

При цьому Україна посідає перше місце у списку найбідніших країн Європи. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: білі зарплати, чверть зайнятих українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]