Вт, 2024-04-23, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
Озброєні люди в балаклавах атакували Майдан: є поранені. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На столичному Майдані Незалежності вночі 7 липня сталася перестрілка між особами, які ще залишаються на ньому, називаючи себе самообороною Майдану. Як повідомили у столичному главку міліції, близько півночі між особами, які перебувають на Майдані Незалежності і називають себе учасниками самооборони, виник конфлікт, який переріс у перестрілку.

За даними міліції, одну людину з вогнепальними пораненнями госпіталізовано. Пізніше група міліції, яка виїхала до лікарні, встановила, що це травматичне поранення. Надійшло ще 3 аналогічних повідомлення.

Правоохоронці розслідують інцидент.

Як повідомили у Facebook автори акаунту Центральна Рада Сотень Майдану, "була провокація зі стріляниною".

"Нападники закривали обличчя балаклавами. По тривозі підняті сотні відігнали нападників, але не виключений новий штурм до ранку".

За даними користувача Twitter @tombreadley, атакували 40 осіб у масках 2 групами - з провулку Шевченка і Грінченка.

"Ловили людей неслов'янської зовнішності. Наметів не зносили, але витягали людей з ближніх до Лядських воріт наметів. Були озброєні кастетами, ланцюгами, битками. Постраждало чоловік 10-15 з Майдану..."

"На захист кинулося 10 осіб з Майдану. Був Калаш! Спочатку постріли в повітря, потім по нападниках. Двоє важких у швидкій..."

За даними @tombreadley, нападники і майданівці вели переговори.

"З Майдану багато напідпитку, пара бухих, публіка ще та... Хвилин 10 стояли на провулку стіна на стіну. Перемовлялися".

"...Як такий натовп прослизнув з Малопідвальної на Володимирську, повз СБУ спокійно - загадка. Дрібними групками нападники розбрелися", - пише @tombreadley.

5 червня повідомлялося, що протестувальники залишають Майдан Незалежності: "третя" сотня Самооборони почала розбирати намети і пакувати речі. Однак їхати з Києва мітингарі не мають наміру: вони переселяються на територію архітектурного комплексу "Київська фортеця". Туди планували переїхати 2 сотні активістів Самооборони та перенести 30 наметів, які нині стоять на Майдані. Один намет Самооборони на Майдані залишатиметься.

6 червня на Хрещатику відбулося Шосте Громадянське Віче.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: майдан, озброєні люди, балаклавах, поранені. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]