Пт, 2024-03-29, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Озвучено перші версії вибуху автобуса з ізраїльськими туристами. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Болгарські слідчі вважають, що бомбу в автобус із туристами з Ізраїлю було або встановлено до посадки пасажирів, або підкладено в багажний відсік у момент завантаження речей, повідомляє болгарська газета "24 години" з посиланням на міністра внутрішніх справ Болгарії Цветана Цветанова.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що вибухнула бомба, встановлена усередині автобуса.

"Ми перевіряємо дві версії. За однією, бомба була захована у валізу і вибухнула, коли речі завантажували в багажний відсік (автобуса), за другою - її розмістили всередині транспортного засобу заздалегідь перед посадкою туристів і завантаженням багажу", - заявив Цветанов.

За непідтвердженою версією, один з убитих є автором атаки. Це людина з довгим волоссям, яка приїхала до США і чекала на ізраїльських туристів в аеропорту. Камери спостереження навколо зафіксували цього чоловіка за годину до нападу автобус.

При перевірці з'ясувалося, що він має документи жителя американського штату Мічиган, але ЦРУ і ФБР виявили, що вони є підробленими. Очікується ДНК-експертиза, щоб підтвердити версію.

За даними місцевого державного телеканалу БНТ, болгарського туроператора попереджали про підготовку теракту.

У середу вдень в аеропорту "Сарафово" болгарського міста Бургас було підірвано автобус з ізраїльськими туристами. Загинуло щонайменше семеро людей.

Обама висловив співчуття прем'єр-міністру Ізраїлю

Президент США Барак Обама провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і висловив співчуття у зв'язку зі смертю щонайменше семи ізраїльтян унаслідок терористичного акту, скоєного в болгарському місті Бургас.

Лідери двох країн погодилися, що їхні країни проведуть спільне розслідування за фактом нападу. Нетаньяху подякував Обамі за дзвінок і співчуття, зазначивши, що кампанію терору в усьому світі очолюють Іран і "Хезболла". "Іран є країною тероризму і має нести відповідальність за свої дії", сказав Нетаньяху.

У телефонній розмові прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов і його ізраїльський колега Біньямін Нетаньяху рішуче засудили трагічний інцидент. В ході бесіди прем'єр-міністр Болгарії сказав Нетаньяху, що його уряд і болгарський народ висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблих у їхній країні ізраїльських громадян.

Бойко Борисов запевнив свого колегу, що влада Болгарія вживає всіх заходів для виявлення організаторів і виконавців цього злочину і притягнення їх до відповідальності. Зі свого боку, прем'єр-міністр Ізраїлю подякував панові Борисову за швидке реагування і зусилля з боку болгарської влади, щоб забезпечити своєчасне надання допомоги жертвам, а також за роботу відповідних відділів та спеціалістів задля з'ясування обставин, що призвели до трагічного інциденту.

З розмови стало зрозуміло, що до Болгарії вже прибули співробітники ізраїльської служби безпеки, що спеціалізуються на розслідуванні подібних злочинів, які допоможуть болгарським колегам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: ізраїльськими туристами, версії вибуху автобуса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]