Чт, 2024-04-25, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:27
П'яні диверсанти лізуть на позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні АТО поранено одного українського військовослужбовця, вбитих серед українських військових немає. Як передає УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, один зазнав поранень внаслідок обстрілу біля Мар`їнки", - сказав Лисенко.

Минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції ситуація залишалася досить стабільною, проте тривають поодинокі провокації з боку бойовиків, повідомив Лисенко.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається відносно стабільною. Проте поодинокі збройні провокації тривають. За минулу добу бойовики 6 разів порушували режим припинення вогню", - сказав Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку впродовж учорашнього дня не зафіксовано жодного обстрілу, на Донецькому напрямку бойовики 4 рази обстріляли українські позиції, зокрема неспокійною залишається ситуація поблизу Авдіївки, де бойовики застосовували озброєння з БМП, стрілецьку зброю і гранатомети. Також гранатомети і стрілецьку зброю вони застосовували в районі Зайцевого, а біля Луганського, що на Світлодарській дузі, ворог стріляв із великокаліберних кулеметів, за що отримав відсіч з боку українських військових, наголосив Лисенко.

Водночас на Маріупольському напрямку в районі Мар`їнки та Гнутового бойовики обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї та гранатометів.

Розвідка поінформувала про втрати російських окупантів за добу

Російські окупаційні війська на Донбасі протягом минулої доби зазнали чергових втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Як зазначається в повідомленні, протягом доби втрати противника мали небойовий характер.

Так, за даними розвідки, "в 11-му стрілецькому батальйоні 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК збройних сил Російської Федерації – один поранений внаслідок необережного поводження зі зброєю (район н.п. Новокиївка); 6-й окремий мотострілецький полк (Стаханов) – один загиблий внаслідок порушення техніки безпеки під час маневрування бойової техніки".

Крім того, в 100-й окремій мотострілецькій бригаді (Донецьк) – двоє поранених у результаті внутрішнього конфлікту із застосуванням вогнепальної зброї, йдеться в повідомленні.

Розвідка назвала імена п'яних диверсантів бойовиків, які порушували "тишу" на свята. Як повідомило Головне розвідувальне управління Міноборони, провокації зафіксовані біля Горлівського водосховища.

"2 травня ц.р. провокаційне застосування зброї в бік сил АТО у районі Широка Балка - Горлівське водосховище здійснили військовослужбовці розвідувальної роти 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння та ігноруючи накази командирів. Встановлені персональні дані військовослужбовців підрозділу, що причетні до порушення режиму "тиші": заступник командира 1-го розвідувального взводу Бороздич Євген Михайлович (01.09.1977 р.н.), розвідник-сапер Козловський Руслан Рамазанович (08.09.1986 р.н.) та розвідник-снайпер Єгупов Роман Валентинович (08.07.1991 р.н.), а також командира 1-го розвідувального взводу, накази якого було проігноровано, - Попков Сергій Борисович (31.05.1981 р.н.)", - йдеться в повідомленні.

Як констатували в ГУР, з низьким рівнем військової дисципліни на передових позиціях противника, у т.ч. зловживанням алкоголем, пов'язана частина обстрілів позицій Збройних Сил України на Великодні свята.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про чергові прояви невдоволення серед місцевого населення на непідконтрольній Україні частині Донбасу через дії російських військових.

Як повідомляється в середу, 4 травня, на сайті ГУР, 2 травня жителі Свердловська (Луганська обл.) затримали і заподіяли тяжких тілесних ушкоджень оператору-радіотелеграфісту відділу протиповітряної оборони штабу 2-го армійського корпусу (АК) ЗС РФ прапорщику Дорошеву, який, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, погрожував використати ручну гранату. А 3 травня жителі Луганська відібрали зброю і завдали тяжких тілесних ушкоджень військовослужбовцю 9-ї мотострілецької роти 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го АК ЗС РФ Кочубею, який в нетверезому стані намагався стріляти в бік густонаселених районів міста "на честь травневих свят".

Українська розвідка також повідомляє, що з урахуванням регулярних поборів "на внутрішні потреби підрозділів" (близько 30% місячного грошового забезпечення), особовий склад 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го АК ЗС РФ відмовився закуповувати своїм коштом "медалі Жукова", якими планують нагороджувати на урочистостях з нагоди 9 травня. За розпорядженням командира 70ї омсбр полковника ЗС РФ Бушуєва, під приводом отримання коштів для централізованої закупівлі медалей організовано збут на "чорному" ринку 2 т дизельного палива.

У повідомленні зазначено і випадки дезертирства російських військових. Так, 2-3 травня самовільно покинули розташування своїх підрозділів і вирушили в бік кордону 12 військовослужбовців зі складу 11-го окремого механізованого полку (Макіївка), 17 військовослужбовців 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) і 21 військовослужбовець 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК ЗС РФ. У зв'язку з масовими випадками дезертирства командувач 1-го АК генерал-майор ЗС РФ Асапов наказав ввести в дію план перехоплення. 1-3 травня про наміри піти з військової служби заявили 17 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК.

Крім того, противник посилює і проводить ротацію передових підрозділів на ділянках Сєверодонецького, Слов'янського та Донецького напрямків.

Раніше прес-центр штабу АТО зазначав, що на Великодні свята противник загалом дотримувався режиму "тиші". При цьому один український військовий зазнав поранення за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї.

2 травня ситуація в зоні проведення АТО залишалася стабільною. Однак з початку доби бойовики проросійських бандформувань вже двічі порушили режим повної тиші.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: п'яні диверсанти, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]