Пт, 2024-03-29, 13:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:52
П'ять українських військових поранені в зоні АТО за добу. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції поранень дістало п'ятеро українських військових, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу, на щастя, жоден український військовий не загинув, але п'ятеро дістало поранень", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Спікер АП уточнив, що один військовий поранений у районі Новоселівки, інші четверо - в районі Авдіївки внаслідок обстрілів із боку противника.

Щодо ситуації на різних напрямках Лисенко зазначив, що на луганському бойовики застосували бронетехніку, гранатомети і великокаліберні кулемети біля Станиці Луганської. Ще одна збройна провокація сталася біля Новоолександрівки.

На донецькому напрямку бойовики активно застосовують міномети, заборонені Мінськими домовленості. Зокрема, обстріли із 82-мм 120-мм мінометів тривали в районах Авдіївки, Опитного, Новоселівки Другої та селищ Піски та Невельське (загалом випущено 46 мін). Також унаслідок ворожого обстрілу Авдіївки був поранений місцевий житель, його доправили до лікарні з кульовим пораненням для надання медичної допомоги.

Крім того, бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл зі 122-мм установок поблизу селища Піски, який тривав одну годину. У районі Зайцевого та Луганського зафіксовано збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Лисенко також поінформував, що напередодні з'явилися нові подробиці про збитий 1 червня безпілотник місії ОБСЄ біля селища Корсунь, на південь від Горлівки. За його даними, контроль над безпілотником був утрачений після того, як була пошкоджена хвостова частина машини, ймовірно внаслідок обстрілу бойовиками. Перед аварією безпілотник зафіксував зенітно-ракетний комплекс "Оса", що є прямим порушенням Мінських угод із боку бойовиків.

На маріупольському напрямку зафіксовано найбільше провокацій - 31 обстріл. Найгарячішою точкою виявилася територія поблизу Мар’їнки, де бандформування застосовували 82-мм міномети і двічі влаштували обстріли зі 122-мм артилерії в темний час доби. Також міномети активно застосовувалися в районах Красногорівки, Павлополя і села Гнутового. Загалом ворог випустив 121 міну.

"Характер обстрілів підтверджує інформацію української військової розвідки, що бойовики зухвало порушують Мінські домовленості та перемістили заборонене важке озброєння ближче до лінії зіткнення", - наголосив спікер АП.

Ніч у зоні проведення АТО знову минула неспокійно: проросійські незаконні збройні формування продовжують вдаватись до більш інтенсивних збройних провокацій.

"Всього бойовики 49 разів відкривали вогонь по українських захисниках", - йдеться у повыдомленні.

На Донецькому напрямку ворог 15 разів обстрілював позиції ЗСУ. Під вогнем мінометів калібру 82 та 120 мм опинились позиції поруч Опитного, Пісків, Невельського, Авдіївки, Новоселівки другої, а близько 23.00 по захисниках Пісків російські найманці випустили ще й 20 артилерійських снарядів калібру 122 мм.

Зазначимо, восьмеро українських військових зазнали поранень за минулу добу в результаті обстрілу з боку бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Впродовж доби (2 червня) бойовики проросійських бандформувань понад 49 разів обстріляли позиції ЗС України вздовж всієї лінії розмежування сторін. Бійцям сил АТО кілька разів довелося відкривати вогонь у відповідь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: АТО, п'ять українських військових поране, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]