Вт, 2024-04-23, 12:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

22:47
П'яний депутат районної ради вчинив ДТП в Кіровограді
Інші останні Кримінальні новини

Депутат Компаніївської районної ради від блоку Литвина Віктор Якименко став винуватцем аварії в Кіровограді, внаслідок якої загинуло двоє людей. ДТП сталася 20 серпня о 20:25 по вул. 40 років Перемоги у місті Львів. Депутат за кермом Scoda Octavia перетнув подвійну суцільну смугу дорожньої розмітки, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем Dacia Logan, повідомляє ТРК "Україна".

Зіткнення виявилося смертоносним для двох пасажирів іншої автівки, один з яких - 4-річна дитина. Ще троє пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Потерпілих відвезли до обласної лікарні.

"Надійшло одразу четверо людей з дорожньо-транспортної пригоди: молодий хлопець років до 30 мав побите обличчя, все в склі, молода жінка теж до 30 років з тяжкою черепно-мозковою травмою, друга жінка - близько 45-50 років з тяжкими забиттями, її врятував пасок безпеки", - повідомив хірург обласної лікарні Микола Єсаулов.

За словами лікаря, водій іншої машини - чоловік років п'ятдесяти - був абсолютно непритомний. "Він настільки був п’яний, що не орієнтувався, де він, не міг навіть свого прізвища назвати, поступив з легкими забиттями", - додав Єсаулов.

Причиною ДТП стало сильне алкогольне сп’яніння депутата Компаніївської районної ради Кіровоградської області від Блоку Литвина Віктора Якименка.

Медекспертиза засвідчила, що вміст алкоголю в його крові становив майже 2,8 проміле, що в 14 разів перевищує допустиму норму. До того ж, в автомобілі нетверезого депутата було знайдено пляшки з-під алкоголю, повідомляють "Новини Кіровоградщини".

Проти винного в ДТП депутата порушено кримінальну справу згідно п. 3 ст. 286 Кримінального Кодексу, що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Наразі обвинувачений перебуває в СІЗО та відмовляється визнати свою провину й заперечує, що керував машиною в нетверезому стані.

Ленінський районний суд своєю постановою продовжив термін утримання підозрюваного під вартою до десяти днів. Але вже найближчим часом, за інформацією видання "Украина центр", слідчий надішле до суду подання про арешт Якименка на термін до двох місяців.

На думку начальника сектора з розслідування ДТП Слідчого відділу УМВС у Кіровоградській області Володимира Горяного, у суді депутат Якименко вів себе відносно спокійно, без будь-яких докорів сумління. Провину не визнавав, навіть спробував переконати суд, що в день аварії не вживав міцних алкогольних напоїв. Хоча проведений медичний огляд характеризував ступінь алкогольного сп'яніння депутата як тяжкий.

Нагадаємо, що внаслідок ДТП 30 серпня біля села Глибочиця поблизу Житомира на автотрасі Київ - Чоп троє людей загинули, п'ятеро осіб госпіталізовано з травмами різних ступенів важкості.

Сталося зіткнення легкового автомобіля "Mercedes E-230" з маршрутним мікроавтобусом "Mercedes Sprinter", що перевозив 10 пасажирів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 2279 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]