Сб, 2024-04-20, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Пахне провалом: ціни в готелях України на Євро-2012 впали занадто пізно
Інші останні Туристичні новини
Ціни на готельні номери під час Євро-2012 знизились, а очікування українських готельєрів не виправдалися, повідомляє ТСН.

Як свідчать системи онлайн-бронювання, половина готельних номерів на Євро залишаться порожніми. Дах над головою у Києві можна знайти навіть на день фіналу і за цілком пристойними цінами.

У червні готелі правлять за номер 70-80 євро. Хостели готові надати ліжко-місце за 15-20 євро. У дні матчів, звісно, дорожче, однак захмарних чисел із чотирма нулями немає.

В оргкомітеті із підготовки чемпіонату переконують, що українські ціни тримаються на рівні польських.

"Всі, хто бажає прибути в Україну, можуть це зробити і знайти житло відповідної категорії і відповідної цінової політики", - запевнив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Задоволені чиновники і тим, як іноземці бронюють готелі. У Донецьку порожні - лише 16% номерів. Не гірше готельні номери продаються у Львові і Харкові. Однак якщо відкинути відсотки і рахувати туристів, то ситуація матиме не такий радісний вигляд.

Заброньовано всього на сьогодні 25-27 тисяч місць в готелях по всій Україні, повідомив президент молодіжної туристичної асоціації Олександр Файнін, який впевнений, що це - провал для українських готельєрів. Занадто пізно знизили ціни.

Якщо додати ще наметові табори та взяти до уваги, що немає звітності, скільки номерів забронювали у готелях, то нарахувати можна ще 100 тисяч. Але це аж ніяк не бажані півтора мільйона, яких чекали на початку підготовки. І навіть не вісімсот тисяч, яких сподіваються побачити експерти з УЄФА.

Нагадаємо, що після заяв розлюченого Мішеля Платіні про готельну змову в Україні своє розслідування розпочала Антимонопольна служба. Врезультаті - номери за 500 євро за ніч утратили нулик і продаються вже по 50. Але однієї такої звістки замало, щоби повернути довіру наляканих туристів.

Гостей Євро-2012 зустріне реклама, яка лякатиме їх КДБ


"Шановні гості! Купівля та використання кишенькового відеореєстратора переслідується співробітниками КДБ. Кримінальна відповідальність до 10 років ув'язнення". Білборд із таким написом англійською мовою з'явився в центрі Києва, біля "Арена-сіті" на Бессарабській площі, пише Gazeta.ua.

Ініціатори такої реклами - українці, які купували китайські брелоки, ручки та годинники з відеокамерами, а тепер потерпають від правоохоронців. Таким чином вони намагаються застерегти іноземців, що ці "іграшки" в Україні вважаються незаконними.

"Це перший біг-борд, присвячений гостям, які приїдуть на "Євро-2012". Плануємо розмістити ще біля столичного стадіону, в аеропорті та інших містах, - каже киянин Андрій Фенченко. - Замість СБУ написано КДБ, бо так більш зрозуміло для людей, які говорять іншою мовою".

Торік цей хлопець купив у китайському інтернет-магазині два брелоки з відеокамерою, але так їх і не отримав. Зараз має проблеми з законом. Кримінальну справу проти чоловіка порушила СБУ.

Андрія судять в Солом'янському районному суді Києва. Йому загрожує до 7 років ув'язнення. Інкримінують контрабанду та незаконне використання спеціальних технічних засобів (СТЗ). Найближчий суд - у четвер, 17 травня.

"Порахував, що на сьогодні в Україні близько тисячі людей, які через ці СТЗ зараз мають проблеми із законом. В інших країнах ці "заборонені" речі вважаються іграшками та вільно всюди продаються. А у нас люди отримують реальні строки. Поки знаю про умовні, але все одно люди мають судимості", - розповів Андрій.

Він також пояснив, що всі товари вироблені та привезені з Китаю. За правилами міжнародної поштової конвенції, будь-яка країна, яка є учасником цієї конвенції, зобов'язана розсилати іншим учасникам списки - що є забороненим, а що ні. Андрій зробив роздруківку з китайської пошти, де англійською мовою є перелік заборонених предметів для ввезення в Україну.

"Спецзасобів, які начебто заборонені в Україні, тут немає. Я все перевірив. За цим переліком китайська пошта думає, що в нас ці брелоки дозволені. Можливо, наша сторона приховує для чогось цю інформацію. Можливо, СБУ не вигідно вносити зміни, бо менше буде кримінальних справ", - сказав Фенченко.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1099 | Додав: nowyny | Теги: Євро-2012, готель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]