Ср, 2024-04-17, 01:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Пам'ять загиблих в Бабиному Яру вшанував Порошенко
Інші останні Офіційні новини

У 77-му річницю трагедії в Бабиному Яру президент України Петро Порошенко заявив, що такий злочин ніколи не може повторитися на землі.

Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook, передає Слово і Діло

«Бабин Яр – місце вічного спокою жертв кривавого нацистського молоха. Ця страшна подія ніколи не зітреться з нашої пам’яті, нестерпним болем відгукуючись у наших серцях. У серцях кожного, хто розуміє – ніколи знову не може повторитися на землі подібний злочин, який забрав життя більше 100 тисяч українців, євреїв, ромів та представників інших народів. Ніколи знову. Вічна пам'ять невинно убієнним», - написав президент.

Під час Другої світової війни німецько-фашистські війська використовували урочище Бабин Яр у північно-західній частині Києва як місце масових розстрілів мирного населення, більшу частину якого становили євреї.

29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації все єврейське населення зобов'язали з'явитися до Бабиного Яру, де до 30 вересня розстріляли понад 33 тис. осіб. За різними оцінками, там було вбито від 70 до 200 тис. осіб.

Мер Києва повідомив, що у Києві відкриють Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Він також уточнив, що Меморандум про співпрацю, підписаний 16 березня, включає в себе не лише зведення будівлі меморіалу, а й «наповнення її вмістом, щоб донести до майбутніх поколінь правду і пам'ять про страшну світову трагедію.

Нагадаємо, ще 24 лютого 2016 року мер Києва Віталій Кличко висловив переконання щодо необхідності створення національного меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: Бабин Яр, пам'ять загиблих, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]