Чт, 2024-04-18, 03:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Пам'ятник отаману Сірку відкриють у Харкові
Інші останні Культурні новини
Усі об'єкти другої черги реконструкції площі Конституції у Харкові, включаючи оновлену будівлю Історичного музею і пам'ятник Сірку, відкриють одночасно. Про це повідомив головний архітектор міста Харкова Сергій Чечельницький, передає УНН з посиланням на прес-службу Харківької міськради.

Фундамент під пам'ятник Сірку, який поставлять над виходом зі станції метро "Історичний музей" на Бурсацькому узвозі, заклали ще під час реконструкції станції. Як підкреслив архітектор, площа перед виходом стане "робочою" - на ній можна буде проводити різні заходи.

Як повідомив архітектор, скульптуру отаману віділлють з бронзи, а її висота перевищить 3 м. Сірко буде зображений стоячи, з прапором в руці, а поряд з ним поставлять гармату.

"Головна ідея цього пам'ятника, що отаман Сірко, стоячи на узвишші, ніби охороняє наше місто. Крім того, монумент можна розглядати як продовження експозиції історичного музею. Тим більше, що на скульптурі історично достовірно зображено всі деталі: одяг, взуття, зброю", - зазначив головний архітектор міста.

За словами Сергія Чечельницького, ця частина пл. Конституції становитиме єдиний тематичний комплекс, присвячений історії Харкова. Так, на газоні перед оновленою будівлею виставлять скіфських баб, ліворуч музею стоятимуть танки.

Окрім того, у Харкові поставлять пам'ятник Йосипу Сталіну та Зої Космодем'янській.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: пам'ятник отаману Сірку, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]