Чт, 2024-03-28, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Парад вишиванок стартує сьогодні
Інші останні Столичні новини - новини Києва

23 та 24 серпня на поціновувачів української вишивки чекатиме фестиваль «Парад вишиванок». Офіційне відкриття – 23 серпня на Софійській площі о 16:00. Саме тут відбудеться півфінал заходу – презентація українського весілля. Також гостей свята розважатимуть етноколективи, повідомляє прес-служба КМДА.

24 серпня, у День Незалежності України, о 12:00 відбудеться святкова хода у вишиванках від Контрактової до Софійської площі (через Андріївський узвіз). Крім того, у цей день відбудеться фінал конкурсу «Презентація українського весілля», конкурс «Близнюки у вишиванці», конкурс вишиванки серед чоловіків, жінок та дітей, а також на киян та гостей міста чекатиме концертна програма.

На Софійській площі під час свята діятимуть виставки українських рушників та скринь (залучення музейних фондів та приватних колекцій), конкурсних весільних караваїв та майстер-класи від народних майстрів.

На фестивалі будуть представлені головні атрибути цьогорічного Параду вишиванок – кілька десятків весільних скринь з різних регіонів України та близько 1000 вінчальних рушників.

VІ Всеукраїнський «Парад вишиванок» – парад єднання, гідності та незалежності – це не просто хода в українському національному вбранні. Це відображення унікальної культури та традицій кожного регіону України.

Нагадаємо, минулого року головним символом Параду був український диво-птах. Цього року – традиційне українське весілля. Головний символ фестивалю – весільна скриня. У рамках проекту буде обрано кращий весільний вінок, коровай, чоловічу, жіночу та дитячу вишиванку і найголовніше – найколоритніше відтворення обряду українського весілля.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні, парад вишиванок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]