Пт, 2024-03-29, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
ПАРЄ про невиконання зобов'язань: кінець терпінню, а Київ скептичний
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна зробить висновки з резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявила радник президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу в п'ятницю, 27 січня.

"Треба піднімати рівень життя людей, щоб захистити людей від кризи і працювати над тими зауваженнями, які ми отримали від Парламентської асамблеї Ради Європи", - зазначила вона.

"Президент вже відреагував. Він дав свої оцінки, він сказав, що треба працювати. Треба реформувати Україну", - уточнила радник президента.

"Ми безперечно кожну несприятливу ситуацію перетворимо в сприятливу, ми зробимо висновки з висновків Парламентської асамблеї Ради Європи, і будемо йти вперед", - додала політик.

Герман вважає, що можливість введення санкцій з боку Європи до України є перебільшеною.

"Я не люблю цього російського прислів’я, але воно тут дуже підходить: обіцяти, ще не значить одружитися. Воно сюди дуже підходить", - заявила вона.

"Я думаю, що працювати ми будемо. Україну треба реформувати, рухати її вперед, і безперечно, Європа це оцінить. Цей документ ПАРЄ достатньо збалансований, але він показує ті слабкі ділянки, які треба змінювати. Ми і без них це знаємо, і без них це почали робити", - додала радник президента.

Герман заявила, що "треба спокійно ставитися до того, що опозиція постійно втягує нас в якісь війни, втягує в якісь внутрішні конфлікти".

"Опозиція тільки тим і займалася: вона просто забруднювала костюм влади і країни. І їй це вдалося. Треба віддати їй належне. Обляпати Україну опозиції вдалося", - зазначила вона.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ схвалила резолюцію, в якій рекомендувала Україні зняти звинувачення у перевищенні влади та зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах Верховної Ради.

Міністерство закордонних справ вважає, що резолюція ПАРЄ сприяє проведенню в Україні правових і політичних реформ.

В той же час, оцінки події радикально різняться. У Віктора Януковича вважають резолюцію ПАРЄ "перемогою", а у Тимошенко - цвяхом в його труну.

Крім того, в Європі засмучені політикою Януковича, але не перестають вірити в сприятливе розв'язання питання. Так, 27 січня під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі депутат Європарламенту Маріо Давід, коментуючи перспективу співпраці ЄС і України стосовно справи Юлії Тимошенко і резолюції ПАРЄ 26 січня, нагадав, що ще у вересні 2011 року Янукович "давав обіцянку про декриміналізацію статті Юлії Тимошенко, але пройшло вже декілька місяців і нічого не змінилося".

Доповідач ПАРЄ про невиконані зобов'язання України: у Ради Європи може терпець увірватись

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Европи (ПАРЕ) Маріетта де Пурба-Лундін розраховує, що представники владної більшості в Україні прислухаються до рекомендацій, закріплених в резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні".

Про це вона сказала в інтерв'ю радіо Deutsche Welle, передає Iнтерфакс-Україна. 

"Україна повинна виконати всі свої зобов'язання щодо вступу до Ради Європи. Але і досі багато що з них не виконано. Можна сказати, що терпіння Ради Європи вичерпується. Українська система правосуддя й донині зберігає безліч недоліків і краще всього їх демонструє справа Юлії Тимошенко. Хоча ці недоліки негативно впливають не тільки на неї. Тому необхідно ще багато що змінити ", - заявила Маріетта де Пурба-Лундін.

Доповідач ПАРЭ підкреслила, що перед ухваленням такої жорсткої для владної команди України резолюції були вивчені точки зору і української опозиції, і влади.

"Сподіваюся, до нас прислухаються, особливо представники владної більшості. Було б краще, якби до розмов про санкції взагалі не доходило. Але хочу підкреслити, що на початку тижня ми вислухали обидві точки зору. Тому вони можуть мати впевненість, що всі сторони було почуто", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 27 січня Янукович заявив, що вважає корисною для української держави прийняту 26 січня резолюцію ПАРЄ.

"Наші наміри рішучі, є політична воля, і ми впевнено йдемо по цьому шляху", - висловив позицію президент стосовно євроінтеграційних прагнень.

Як повідомлялося, ПАРЄ закликала звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко і не виключила застосування санкцій проти керівництва України.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1195 | Додав: adminA | Теги: резолюцію ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]