Сб, 2024-04-20, 02:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:31
Паркетна дошка: вибір і де купити
Інші останні Новини України

Паркетна підлога - вибір справжнього цінителя краса. Паркетна дошка є натуральним матеріалом для будівництва підлог. Вибір кольору дошки має величезне значення в інтер'єрі вашої квартири. Можна пограти на контрасті кольорів, темна дошка - світлі меблі і навпаки. Творча фантазія вітається. У той же час радимо не забувати, що якщо вас цікавить якісна паркетна дошка ціна якої не є захмарною, тоді радимо неодмінно відвідати портал lispromgrup.com.

Паркетна дошка має три шари, вони поперечно склеєні між собою за рахунок компенсації деревного руху. Завдяки такій структурі, при незначних перепадах вологості і температури, підлога не тріскається і не набухає.

Нижній шар виготовляють з ялинової фанери. Серцевина містить в собі соснові і ялинові плашки які перпендикулярно спрямовані по відношенню до лицьового шару. Зовнішній шар представлений з дорогих високоякісних порід деревини. Тому така система трьох шарів є надійною.

Виробники паркетної дошки використовують всі види порід дерев (африканських, азіатських, європейських і т.д.). Важлива властивість паркетної дошки - твердість. Існують тверді і м'які породи деревини.

Лакова обробка (масляна)

Паркетна дошка, на заводі, за допомогою певного обладнання піддається обробці лаком або маслом.

1. При використанні лаку на декоративний шар накладають ґрунтовки і шпаклівки, і кілька шарів лаку і проколюють ультрафіолетом. Така обробка є надійнішою за обробку лаком в домашніх умовах.
2. При масляному покритті верхній шар виглядає натурально. Масло проникає в глибинні пори, не змінюючи структуру дерева. Таке покриття швидко зношується, тому що менш захищене.

Вибір паркетної дошки за кількістю смуг:

  • односмугова дошка складається з однієї планки. На такій дошці найбільш чітко видна вся робота і розкіш деревної структури. Найбільш виграшно виглядає серед інших видів. Таку дошку краще встановлювати у великих приміщеннях;
  • двосмугова дошка, складена з двох плашок. Структура, в порівнянні з односмуговою дошкою, виглядає одноманітною;
  • трьохполосна дошка (три плашки). Цей вид традиційний і популярний. Доцільно використовувати в маленьких приміщеннях;
  • багатосмугова дошка, новітня розробка. Декоративний верхній шар збирають вручну.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: admin | Теги: паркетна дошка ціна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]