Сб, 2024-04-20, 07:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Парламентська криза: Литвин йде у відставку
Інші останні Політичні новини Голова Верховної Ради України Володимир Литвин просить народних депутатів прийняти його відставку.

"Прошу вас, мої колеги, розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку", - сказав він, відкриваючи ранкове засідання парламенту 4 липня.

"Вчора на 14:30 мене запросили на нараду до президента. Вона закінчилась близько 20 години. В той же час, як сказав один народний депутат, вони розвели їх як котят", - сказав він.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

"Але за великим рахунком розвели Україну, розвели народ. І плоди цього "розводу" ми ще будемо пожинати", - зазначив він. "За таких обставин я прошу розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку", - зазначив Литвин.

"Тому прохання зараз поставити це питання, включити його до порядку денного, у вас є доблесний товариш, який мене здав повністю", - сказав Литвин, вочевидь маючи на увазі свого заступника Адама Мартинюка, який оголосив розгляд законопроекту 3 липня.

"Тому прошу, включіть до порядку денного і завтра розглянути рішення з цього приводу. Будь-ласка, Адаме Іванович, ставте це питання", - додав він, після чого залишив залу засідань.

В даний час у Верховній Раді оголошено перерву на 30 хвилин, під час якого депутати мають намір обговорити питання відставки спікера парламенту.

Перед цим лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував обговорити заяву Литвина про відставку. "Нам треба заспокоїтися. Нам треба взяти ситуацію, обговорити її. Тому Адам Іванович, зараз треба було б оголосити перерву. А після нього виважено приймати якісь рішення", - сказав Єфремов.

Перед цим про свою відставку оголосив віце-спікер Ради Микола Томенко.

Нагадаємо, перед голосуванням за "мовний" проект, Литвин не голосував проти, а пішов із залу. Голосування проводив перший віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк.

Раніше Литвин запевняв, що ні він, ні його фракція мовний закон не підтримають. Однак у першому читанні з місць "литвинівців" проголосували інші депутати, а в другому читанні проголосувала вся фракція Народної партії, крім нардепа Рудченко і самого Литвина.

Картка Томенка у другому читанні "мовного" закону проголосувала "за". Віце-спікера обурило те, що хтось голосував його карткою. Він заявив, що звернеться до суду і прокуратури з приводу голосування його карткою за мовний закон.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: Литвин, відставку, Парламентська криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]