Чт, 2024-03-28, 19:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Партія Кличка приєдналася до "Свободи" і подає позов проти ЦВК
Інші останні Політичні новини
Партія "УДАР Віталія Кличка" підтримала судовий позов Всеукраїнського об'єднання "Свобода" до Центральної виборчої комісії з приводу формування окружних виборчих комісій. Партія "УДАР" у четвер звернулася в Київський апеляційний адміністративний суд із заявою про приэднання її до позову ВО "Свобода" до ЦВК з приводу формування окружкомів в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні ВО "Свобода".

Про це повідомляє прес-служба партії "УДАР".

"УДАР" підтримує позов ВО "Свобода" до ЦВК про визнання протиправною проведеної ним 24 серпня жеребкування по включенню кандидатур від партій до складу окружних комісій, а також скасування постанови ЦВК про створення таких комісій.

У "УДАР" впевнені, що дана постанова ЦВК суперечить закону про вибори народних депутатів і порушує законні інтереси партій - суб'єктів виборчого процесу, оскільки усуває партії, які мають реальні шанси пройти в парламент, від участі в роботі окружних комісій.

Це може призвести до порушення виборчого законодавства в період підготовки, проведення та встановлення результатів виборів, упевнені в "Удар".

Як повідомлялося, за підсумками жеребкування, проведеного ЦВК, право на включення своїх кандидатур до складу окружних комісія крім п'яти парламентських фракцій отримали 19 партій з 81, які подали подання.

Зокрема, квоту на включення своїх членів у всі 225 окружкомів отримали партії "Молодь до влади" і "Братство", які висунули по 1 кандидату в мажоритарних округах, "Русь єдина" (3 кандидата), в 221 окружкомі - партія "Русское единство" (5 кандидатів), в 220-ти - "Союз анархістів України" (1 кандидат), в 212-ти - партія "Єдіна Родина" (1 кандидат).

У той же час партії "УДАР" Віталія Кличка та ВО "Свобода" не матимуть жодного місця в складі окружкомів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: позов проти ЦВК, СВОБОДИ, Партія Кличка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]