Чт, 2024-04-25, 22:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Партія регіонів чекає на прогрес у звільненні Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Сьогодні, 18 листопада, представники опозиції і парламентської більшості знову спробують домовитися про схвалення законопроектів, необхідних задля підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Документи про прокуратуру та про внесення змін до виборчого законодавства будуть розглядати в четвер, а в питанні лікування Юлії Тимошенко за кордоном депутати планують "суттєво просунутися вперед" вже в понеділок.

Про те, що розгляд Верховною Радою двох євроінтеграційних законопроектів - "Про прокуратуру" та "Про внесення змін до виборчого законодавства" - перенесено з вівторка на четвер, заявив виданню "КоммерсантЪ-Украина" народний депутат Анатолій Гриценко ("Батьківщина"). "У вівторок, 19 листопада, в Україну приїде місія Європарламенту на чолі з Патріком Коксом і Олександром Кваснєвським. Знаючи про це, влада зняла з розгляду у вівторок і поставила в кінець порядку денного четверга два законопроекти зі "списку Фюле"! Нічим хорошим такі дії не закінчаться!" - обурився пан Гриценко, зазначивши, що по третьому законопроекту, який дозволить Юлії Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, позиція влади залишається "невизначеною".

Голова Верховної Ради Володимир Рибак в суботу, 16 листопада, заявив, що всі законопроекти, які стосуються лікування ув'язнених за кордоном, планують розглянути на цьому тижні. "Я готовий винести їх на розгляд і на голосування, і думаю, що іншого часу, крім цього тижня, у нас більше немає", - процитувала спікера прес-служба парламенту.

Зокрема, на порядку денному засідання Ради у вівторок, 12 листопада, значаться чотири законопроекти, які стосуються пані Тимошенко - подані народними депутатами Анжелікою Лабунською, Сергієм Міщенком, Володимиром Купчаком (усі - позафракційні) і главами трьох опозиційних фракцій. Два нових документи - "Про засади гуманізму при виконанні окремих видів покарань" авторства представників опозиції і "Про звільнення Юлії Тимошенко від подальшого відбування покарання" народного депутата Олега Ляшка (позафракційний) - у понеділок планує розглянути профільний парламентський комітет.

За словами Володимира Рибака, опозиція і парламентська більшість не домовилися за жодним із шести законопроектів. "Що стосується лікування (ув'язнених за кордоном - ред.), то в даний час я не бачу розуміння, що такий закон може бути прийнятий Верховною Радою. Поки що йдуть складні переговори", - констатував спікер.

Представники опозиції очікують, що питання лікування Юлії Тимошенко буде вирішено в понеділок о 16.00. "Заплановано засідання робочої групи з підготовки спільного законопроекту, і ми очікуємо почути пропозиції Партії регіонів! Якщо такий законопроект буде узгоджений, вже в четвер він може бути прийнятий у другому читанні - Партії регіонів не слід забувати, що прийняття закону про прокуратуру та про вибори можливо тільки як загальне рішення опозиції і більшості", - заявив заступник глави фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

У Партії регіонів не виключили, що в понеділок у питанні лікування ув'язнених "депутати суттєво просунуться вперед". "Опозиція врахувала наші пропозиції, тому останній варіант законопроекту, який обговорювали, більш прийнятний для нас. Ми продовжимо наполягати на тому, що ув'язнений повинен відшкодувати збитки державі, а також що рішення суду про його виїзд за кордон можна оскаржити, тож якщо опозиція різко не змінить концепцію, ми можемо прийняти спільне рішення", - запевнив народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів). Він зазначив, що законопроекти про прокуратуру та про вибори перенесені на четвер через велику кількість поправок. "Тільки до закону про прокуратуру їх подано більш ніж 500", - підкреслив народний депутат.

Порядок денний засідання Ради буде остаточно сформовано сьогодні на засіданні погоджувальної ради. У цей же день Рада міністрів закордонних справ ЄС має розглянути питання виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. "Майже напевно можна сказати, що рада міністрів країн ЄС відкладе рішення щодо України. Ймовірно, міністри оголосять свої окремі оцінки і покажуть готовність ЄС підписати угоду з Україною", - заявив професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

Пізніше стало відомо, що засідання Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, яке було заплановано на 14.00 18 листопада, скасовано, а питання з порядку денного засідання перенесені на засідання, яке відбудеться 20 листопада о 15.00.

Як повідомлялось, 13 листопада Патрік Кокс і Олександр Кваснєвський встановили Верховній Раді крайній термін схвалення законопроектів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. "19 листопада - це останній день, коли можна зробити все, що необхідно", - заявив Олександр Кваснєвський. Перед цим народні депутати не прийняли відповідних документів на позачерговому засіданні парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: Прогрес, тимошенко, Партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]