Чт, 2024-03-28, 19:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Парубій - у бюджет-2019 заклали збільшення фінансування армії
Інші останні Економічні новини

  У бюджет-2019 заклали збільшення фінансування армії - Парубій

Державний бюджет 2019 року характеризуватиметься збільшенням фінансування Збройних сил України та сектору безпеки загалом.

Про це сказав Голова Верховної Ради Парубій в інтерв'ю телеканалу “Рада”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для мене, як завжди, ключовим є питання безпеки й оборони. І цього року, як і в усі попередні роки, піднімається фінансування сектору безпеки та оборони, української армії. Ми не повинні забувати про те, що на передовій щодня гинуть наші хлопці та дівчата, відстоюють українську незалежність. І цей бюджет, як і попередній, буде мати динаміку збільшення фінансування Збройних сил України і всього сектору безпеки”, - пояснив Парубій.

Водночас спікер зазначив, що при підготовці проекту держбюджету до другого читання важливо буде збалансувати всі пропозиції, отримані від народних депутатів та уряду.

“Суть першого читання полягає в тому, що парламент затверджує документ, поданий Кабінетом міністрів і, найголовніше, дає свої пропозиції до бюджету. Звичайно, є окремі пропозиції як від фракцій, так і від окремих депутатів - і тепер між першим і другим читанням ключовим завданням буде збалансувати всі пропозиції, які надійшли від парламенту, і пропозиції уряду, щоб збалансований документ уже можна було розглядати у другому читанні”, - уточнив голова ВР.

Як повідомлялося, 18 жовтня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про державний бюджет на 2019 рік.

Передбачається, що військовий бюджет України на 2019 рік має скласти 209,5 млрд грн, що майже на 18% більше, ніж 2018-го.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: бюджет-2019, Парубій, збільшення фінансування армії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]