Пт, 2024-04-26, 00:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Парубій - ВР спростить механізм переходу громад до Православної церкви України
Інші останні Політичні новини

  ВР спростить механізм переходу громад до Православної церкви України, - Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що законопроект про механізм переходу громад до Православної церкви України вже готовий.

Про це Парубій заявив після передачі вселенським патріархом Варфоломієм Томоса про автокефалію Православної церкви України предстоятелю новоствореної ПЦУ митрополиту Епіфанію, повідомляє Укрінформ.

"Врегулювання таких питань є не втручанням держави у справи церкви, а навпаки виконанням своїх обов’язків. Можу запевнити, що Верховна Рада і надалі буде виконувати свої обов’язки, щоб був мир і благополуччя у церковному житті України і щоб українська єдина церква змогла об'єднати усіх", - сказав Парубій.

Голова Верховної Ради нагадав, що законопроект про перехід парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) до нової Православної церкви України вже підготовлений.

"Для громад надзвичайно важливо, щоб цей перехід відбувався законно і максимально безболісно і безконфліктно. І наше завдання як найвищого законодавчого органу, моє завдання, щоб це законопроект був прийнятий якнайшвидше, щоб спростити механізм переходу для всіх громад по всій Україні від сходу до заходу", - сказав Парубій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: Парубій, механізм переходу громад до Правосл, ВР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]