Ср, 2024-04-24, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Пасажирський потяг в Індії врізався у товарний, є багато жертв. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Велика залізнична катастрофа сталася у вівторок на південному сході Індії. В окрузі Анантапур у штаті Андхра-Прадеш пасажирський потяг зіткнувся з вантажним. Внаслідок НП, за останніми даними, загинули 18 людей, передає агентство Xinhua. Ще близько 70 постраждали, повідомляє газета The Times of India. Серед загиблих є жінки і діти, зазначають "Вести". На місці катастрофи працюють рятувальники. Жертв може побільшати.

Інцидент стався зі швидким пасажирським поїздом Hampi Express. За даними BBC, він прямував з міста Хублі в Бангалор - столицю штату Карнатака, коли врізався у вантажний потяг, що стояв нерухомо на станції Пеннеконда в сусідньому штаті Андхра Прадеш.

Внаслідок зіткнення головний вагон експреса, в якому перебувало 46 пасажирів, загорівся. Пасажири у вагоні зазнали серйозних травм. Ще кілька вагонів - за словами місцевої влади, чотири - при спробі машиніста застосувати екстрене гальмування зійшли з рейок і перекинулися.

Через сильний вогонь і деформацію вагонів від удару рятувальники не одразу змогли прийти на допомогу потерпілим. ИТАР-ТАСС передає, що наразі вогонь загасили, рятувальники витягли з-під уламків тіла загиблих. Всі поранені вже доставлені до лікарень. За іншими даними, під завалами можуть залишатися ще постраждалі. На місці події триває рятувальна операція.

Причини події поки що не встановлено. За попередньою версією, причиною трагедії став людський фактор. Відомо, що пасажирський поїзд опинився на тому ж шляху, що і товарний. За попередньою версією, машиніст пасажирського експреса міг переплутати сигнал світлофора, призначений для іншого потяга, і продовжив рух. Це і спричинило зіткнення.

Міністерство залізниць штату Андхра-Прадеш організовує в окрузі екстрені рятувальні роботи на місці події. Місцева влада надасть компенсацію сім'ям загиблих і поранених у катастрофі. Міністр залізничного транспорту штату Мукул Рой розпорядився провести ретельне розслідування обставин трагедії.

За останні п'ять років в Індії в залізничних катастрофах загинули понад 1,2 тис людей. В країні щодня курсує близько 9 тис пасажирських поїздів, що перевозять 18 млн осіб, пишуть "Известия".

18 травня щонайменше 16 осіб загинули і 24 отримали сильні опіки внаслідок дорожньої аварії на півночі Індії. Автобус, який перевозив паломників-мусульман, врізався у вантажівку, що стояла на дорозі. У 54-місцевому автобусі їхало близько 80 осіб. У багатьох були з собою ємності з гасом чи газом для приготування їжі, тому після зіткнення в автобусі почалася сильна пожежа.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1103 | Додав: adminA | Теги: Індії пасажирський потяг, товарний, багато жертв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]