Чт, 2024-03-28, 12:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
Патрульні бази місія ОБСЄ створила по обидва боки лінії зіткнення для спостереження за відведенням озброєння
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) створила патрульні бази по обидва боки лінії зіткнення для спостереження за процесом відведення озброєння. Про це повідомив заступник голови місії Александер Хуг на брифінгу у Києві, передає УНІАН.

Він розповів, що від українських Збройних сил та бойовиків "ЛНР" надійшли у письмовому вигляді повідомлення про завершення відведення танків від лінії розмежування.

Спостерігачі ОБСЄ своєю чергою почали перевіряти дотримання вимог щодо відведення озброєння.

"Для того щоб полегшити цей процес і, фактично, зміцнити наше патрулювання, ми створили так звані передові патрульні бази у контрольованому "ЛНР" Стаханові та контрольованому Україною Новоайдарі", - сказав Хуг.

Також він повідомив про відкриття такої патрульної бази у Донецькій області у підконтрольній Україні Волновасі.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром до 100 мм.

30 вересня ватажки окупантів із угруповань "ДНР" і "ЛНР" також поставили свої підписи під угодою.

Однак 1 жовтня Захарченко заявив, що бойовики "ДНР" призупиняють процес відведення озброєння на Донбасі.

2 жовтня після переговорів "нормандської четвірки" у Парижі президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менш ніж 100 мм із лінії зіткнення сторін на Донбасі 3 жовтня. За його словами, лідери країн "Нормандського формату" домовилися, що відведення легкого озброєння має тривати 41 добу.

3 жовтня прес-центр АТО повідомив, що в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм.

Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій.

Протягом минулої доби, 5 жовтня, більшість українських танків Т-64 та Т-72 покинули передову у Попаснянському районі Луганської області.

7 жовтня штаб АТО повідомив про завершення відводу танків від лінії розмежування на Луганщині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: відведення озброєння, патрульні бази, обидва боки лінії зіткнення, Місія ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]