Вт, 2024-04-23, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
Пентагон успішно випробував апарат "Прогресивна гіперзвукова зброя"
Інші останні Новини світу науки і технологій

Збройні сили США провели перші випробування новітньої зброї, швидкість якої в п'ять разів перевищує швидкість звуку.

Апарат під робочою назвою "Прогресивна гіперзвукова зброя" (Advanced Hypersonic Weapon, або AHW) запущено з острова Кауаї на Гаваях, передає NEWSru.com.

Він пролетів 3700 кілометрів до острова Атолл Кваджалейн (Маршаллові острова) менш ніж за півгодини, повідомив прес-секретар Пентагону.

Раніше американська влада заявляла, що створення "Прогресивної гіперзвукової зброї" є частиною нової військової програми з "Швидкого глобального удару", яка дозволить США вражати об'єкти в будь-якій точці світу менш ніж за годину.

У Вашингтоні запевняють, що нова зброя використовуватиметься для ліквідації терористів, за іншими даними, з його допомогою можуть скидатися неугодні США режими в інших країнах.

Нагадаємо, що в рамках цієї ж програми було розроблено надзвуковий безпілотний літак Falcon HTV-2. На такому апараті менш ніж за годину можна доставити і скинути, наприклад, ядерну бомбу в будь-яку точку планети.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1192 | Додав: nowyny | Теги: прогресивна гіперзвукова зброя, Falcon HTV-2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]