Сб, 2024-04-20, 18:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Перед американцями Порошенко похвалився зростанням українських резервів і набуттям енергонезалежності
Інші останні Економічні новини

Золотовалютні резерви України становлять 13 млрд дол. Про це президент України Петро Порошенко повідомив під час виступу на форумі "Боротьба України за свободу, яка триває" сьогодні, 31 березня, у Вашингтоні , передає УНН.

"Рівно рік тому, наші золотовалютні резерви дорівнювали нулю. Сьогодні, після того як минув найкритичніший рік у нашій історії, коли ми витратили 5% ВВП на національну безпеку і оборону, коли ми мали катастрофічну ситуацію з цінами на основні продукти українського експорту, ми тепер маємо 13 млрд золотовалютних резервів. Під час війни ми скоротили бюджетний дефіцит з 12% до 3%", - заявив Порошенко.

"У нас був енергетичний монополіст НАК "Нафтогаз України" з 130 млрд дефіциту, субсидованого від держави. Цього року, після реформи сфери енергетики, ми маємо нульовий дефіцит. Через рік! Вперше за останні 25 років нашої історії", - додав він.

Раніше Порошенко заявляв, що очікує зростання ВВП у 2016 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: американці, зростання українських резервів, енергонезалежність, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]