Пт, 2024-03-29, 07:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:48
Перед МВФ Україна взяла на себе зобов’язання щодо припинення дії мораторію на продаж землі
Інші останні Економічні новини

Влада також має провести інформаційну кампанію серед населення, щоб пояснити переваги цієї реформи.

Верховна Рада до кінця наступного місяця має прийняти нове законодавство, яке дозволятиме продаж сільськогосподарських земель, а мораторій на продаж земель припинить свою дію після завершення 2017 року. Відповідні зобов'язання Україна взяла перед МВФ у оновленому меморандумі з питань економічної та фінансової політики, оприлюдненому у вівторок, 4 квітня.

"Лібералізація ринку землі, в тому числі продажу земель сільськогосподарського призначення, продовжує буди суттєвим чинником для підвищення потенціалу економічного зростання України", - йдеться в розділі документу щодо земельної реформи.

З цією метою сторони створили робочу групу з відповідними міністерствами, у співпраці зі Світовим банком, яка підготує проект законодавства для того, щоб відкрити ринок землі й дозволити продаж земель за умови належних гарантій.

"Очікується, що затвердження закону про сільськогосподарський обіг земель у парламенті відбудеться до кінця травня 2017 року (новий термін для цього відкладеного наприкінці вересня 2016 структурного цільового показника)", - зазначається в меморандумі.

При цьому наголошується, що в такому випадку поточний мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення триватиме до кінця 2017 року. Одразу після буде дозволений продаж державної власності та приватної землі.

Українська сторона зобов'язалась також провести інформаційну кампанію серед населення, щоб пояснити переваги цієї реформи.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" (реєстр. №5321-1). Президент підписав його 28 жовтня. Закон продовжує ще на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільгосппризначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення.

Також зазначимо, що Кабінет Міністрів України отримав доручення до 1 липня 2017 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: україна, продаж землі, дія мораторію, зобов’язання, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]