Сб, 2024-04-20, 00:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
Перед приїздом Обами М'янма провадить масову амністію
Інші останні Новини світу
Уряд М'янми оголосив про масову амністію. Напередодні візиту в цю країну американського президента Барака Обами на волю вийдуть 452 ув'язнених, повідомляє Associated Press.

Це рішення є жестом доброї волі, яке має продемонструвати прихильність нових м'янманських урядовців демократичним перетворенням, передає Lenta.ru.

Місцева преса зазначає, що серед тих, на кого має поширитися амністія, будуть і засуджені з політичних мотивів, повідомляє BBC News. Достеменна кількість політв'язнів, що підлягають звільненню, є наразі невідома. Правозахисники стверджують, що їхня загальна кількість у в'язницях становить не менш як 300 осіб.

Візит Обами стане першою в історії поїздкою в цю державу президента США. Влада М'янми розцінює це як визнання міжнародним співтовариством їхніх заслуг з лібералізації політичного життя країни.

Демократичні реформи проводяться в М'янмі з весни 2011 року, після того як під тиском міжнародної громадськості в ній було проведено парламентські вибори. Доти протягом кількох десятиліть країною правила військова хунта.

За останні півтора року в М'янмі було скасовано цензуру і проведено кілька амністій, які торкнулися, зокрема, і політв'язнів. Зі свого боку західні країни і різні міжнародні структури стали скасовувати запроваджені раніше санкції та обмеження.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: М'янма, приїздом Обами, масову амністію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]