Пт, 2024-04-19, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:42
Перед українцями Президент вибачився за невиконану обіцянку швидко закінчити АТО
Інші останні Офіційні новини

Президент вибачився перед українцями за невиконану обіцянку швидко закінчити АТО

Президент Петро Порошенко вибачився перед українцями за те, що чотири роки тому дав надію і обіцянку на швидке закінчення АТО, яка не справдилася.

Про це він заявив, виступаючи на церемонії підняття Державного прапора у місті Дніпро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Понад чотири роки тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці, і тепер уже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані, неважлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже швидко. І я шкодую, що породив завищені очікування, і щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилася. І прошу за це вибачення", - сказав Порошенко.

Він додав, що для нього це дуже серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і до своїх обіцянок.

"Країна вимагає чесної і відвертої розмови. І я з цього зробив висновки. Із самого початку слід було націлити всіх на тривалу і виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожний клаптик української землі", - зазначив Глава держави.

За його словами, навесні 2014 року  багато хто не усвідомлював реальної глибини тієї катастрофи, яка сталася ще до війни, коли українську армію  "роззброїли, роздягли, розікрали, розтягли".

"Багато хто з нас у 2014-му розглядав ситуацію як заколот сепаратистів. Так, штучний - для цього не було жодних приводів, так, організований з Москви, так, нею профінансований, так, озброєний з "Росвоєнторгу", але все ж таки заколот. І лише згодом стало зрозуміло, що це ніякий не заколот, це чергова повномасштабна російсько-українська війна", - акцентував Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: обіцянка швидко закінчити АТО, вибачення, президент, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]