Пт, 2024-04-26, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Передвиборча кампанія стартувала в Австралії . Країна переживе рекордні 226 днів агітації
Інші останні Новини світу
Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард несподівано рано оголосила про дату наступних виборів, які мають відбутися 14 вересня. Таким чином в країні стартувала виборча кампанія, яку аналітики вважають найтривалішою в австралійській історії, пише The Australian.

Прем'єр-міністр 12 серпня відвідає генерал-губернатора Австралії Квентін Брайс, офіційного представника королеви Єлизавети II в цій країні. Гіллард порекомендує їй розпустити парламент і випустити розпорядження про проведення виборів.

Гіллард підкреслила, що сподівається на те, що восьмимісячна кампанія пройде в атмосфері "спокійних і обгрунтованих обговорень". У цей час партійні діячі, на її думку, зможуть зосередитися на важливих національних проблемах, а не на "дріб'язковій політиці", як це відбувалося раніше.

До виборів залишається 226 днів, і раніше прем'єр-міністри Австралії ніколи не оголошували про них настільки заздалегідь. Як підкреслила сама Гіллард, заява була зроблена їй "не для того, щоб почати найтривалішу виборчу кампанію", а для того, щоб цей час пройшов спокійно.

В Австралії у прем'єр-міністра є право призначати вибори і оголошувати про них у будь-який час. Зазвичай політики використовують цю можливість, розкриваючи дату трохи більше, ніж за місяць до початку голосування, і таким чином отримують перевагу. Як повідомив аналітик ABC Ентоні Грін, в 1958 і 1961 році вибори оголошувалися за три місяці, і він не пам'ятає, щоб коли-небудь в Австралії була більш тривала кампанія.

Попередні парламентські вибори в Австралії пройшли в 2010 році. Тоді Гіллард, що стала прем'єр-міністром в кінці червня, оголосила про них трохи більше, ніж за місяць. 17 липня вона повідомила, що вибори призначені на 21 серпня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Австралії, 226 днів агітації, передвиборча кампанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]