Пт, 2024-03-29, 01:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:34
Переговори щодо продажу вертольотоносців Mistral ведуть Єгипет і Франція
Інші останні Новини світу

Єгипетська делегація тепер перебуває в Парижі, де веде переговори про купівлю двох вертольотоносців типу Mistral, які раніше призначалися для ВМФ Росії. Про це повідомляє французька газета La Tribune з посиланням на обізнані джерела.

Повноваження на обговорення угоди з виробником вертольотоносців - компанією DCNS - єгипетські переговорники отримали від президента Єгипту Абделя Фаттаха ас-Сісі, уточнює газета. Джерела видання також повідомили, що, крім Mistral'ів, Каїр зацікавлений у придбанні двох додаткових корветів класу Gowind на додачу до укладеного в 2014 році контракту на постачання ВМС Єгипту чотирьох корветів цього класу.

Проте переговори йдуть важко: Міністерство економіки Франції призначило за кораблі дуже високу ціну, яку єгиптяни вважають надмірною. У результаті переговори опинилися на межі провалу. Наприкінці минулого тижня єгиптяни вже ледь не грюкнули дверима. Однак в останній момент дискусії вдалося відновити. "В ідеалі переговори продовжаться до кінця жовтня", - пише La Tribune. Саме тоді, на думку видання, можна очікувати остаточних рішень.

"Єгипет, як видається, вельми зацікавлений у придбанні десантних кораблів, хоч у нього у флоті ніколи не було техніки такого масштабу. Близько 10 днів тому єгипетська делегація відвідала французький порт Сен-Назер (де стоять кораблі)", - пише La Tribune. Газета зазначає, що у разі купівлі "Містралів" Єгипет, швидше за все, розмістить їх у Червоному і Середземному морях "для можливої інтервенції в Лівію і Ємен".

Для Парижа укладення контракту з Єгиптом стало б гарною новиною, зазначає газета, нагадуючи, що відмова від постачання кораблів Росії може коштувати французькому бюджету близько 2,5 млн євро. Крім виплаченої компенсації, сюди входять витрати на утримання та охорону кораблів, демонтаж устаткування і адаптацію вертольотоносців під потреби нового покупця.

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох вертольотоносців типу Mistral для ВМФ Росії влітку 2011 року. Кормові частини вертольотоносців були побудовані в Санкт-Петербурзі на Балтійському заводі, що входить до складу Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК). Стиковка з головними частинами і остаточна добудова виконувалися на верфі компанії STX France у французькому Сен-Назері.

Перший корабель - "Владивосток" - Росія мала отримати восени 2014 року, проте Париж під тиском Вашингтона призупинив передачу судна через ситуацію в Україні. Другий вертольотоносець - "Севастополь" - планувалося передати Росії в другій половині 2015 року. Його постачання також було заморожено, незважаючи на успішні ходові випробування.

У Франції ще наприкінці минулого року повідомили, що наразі не продаватимуть кораблі через політику РФ щодо України. У Росії ж заявили, що вертольотоносці "Містраль" нібито "не відповідають російській військовій доктрині".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: Єгипет і Франція, вертольотоносці, Mistral | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]