Чт, 2024-04-18, 20:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Переговори з США про надання летальної зброї вже у практичній площині - Климпуш-Цинцадзе
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Переговори з США щодо надання Україні летального оборонного озброєння вже перейшли в практичну площину.

Про це заявила в інтерв'ю "Голосу Америки" віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Я б не ставила конкретних прогнозів щодо того, в який місяць чи який тиждень ми очікували би такого рішення, але я розумію, що наші перемовини переходять у практичну площину", - заявила вона.

"Ми вже мали поставки деякого обладнання зі Сполучених Штатів, але ще не дійшли до тих поставок, які, ми вважаємо, були б важливі для того, щоби зберігати життя нашим солдатам і бути спроможними краще захищати свою землю", - відзначила віце-прем'єр.

"Це одночасно і політичне рішення для США, ми розуміємо той тиск, який є збоку європейських партнерів по НАТО, а для нас - це є абсолютно практичний крок, тому що у такий спосіб ми матимемо спроможність краще себе захищати", - відповіла Климпуш-Цинцадзе щодо того, чи не є надання летальної зброї Україні політичним рішенням.

Нагадаємо, наприкінці серпня спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа серйозно розглядає питання надання летальної зброї Києву.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 676 | Додав: adminA | Теги: летальна зброя, Климпуш-Цинцадзе, США, практична площина, переговори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]