Пт, 2024-03-29, 13:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Перемагають популісти на виборах в Італії
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Лівопопулістський "Руху п'яти зірок" за попередніми даними отримав на парламентських виборах в Італії 31 відсоток голосів виборців. Проте перемагає правопопулістський блок, три партії якого здобули разом 37 відсотків.

В Італії триває підрахунок голосів на виборах до парламенту, що відбулися в неділю, 4 березня. За даними міністерства внутрішніх справ, лівопопулістський "Рух п'яти зірок" (M5S) здобуває 31 відсоток голосів і стає найпопулярнішою партією в країни.

Якщо ж брати до уваги блоки, то перед веде об'єднання партії "Вперед, Італіє" (Forza Italia) колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі та її союзників - правопопулістської "Ліги Півночі" та націоналістичної "Брати Італії". Сумарно цей блок здобув 37 відсотків голосів. При цьому найбільше у блоці здобула саме "Ліга Півночі" - 18 відсотків, пише інформагенція AP. Партія ж Берлусконі має менше 14 відсотків.

Нині правляча лівоцентристська Демократична партія (ДП), очолювана колишнім прем'єром Маттео Ренці, істотно відстає з 23 відсотками.

"Виборці дуже чітко і беззаперечно висловилися. Популісти перемогли, а Демократична партія програла", - цитує інформагенція AFP італійського депутата Андреа Маркуччі. ДП визнала свою поразку і готується до перебування в опозиції. Втім, поки що важко сказати, якою буде коаліція в майбутньому парламенті. Найімовірніше вона буде євроскептичною і кидатиме виклик європейським структурам, зокрема у питанні про заходи економії, пише інформагенція Reuters.

Під час нинішніх виборів в Італії вперше застосували змішану мажоритарно-пропорційну виборчу систему. Остаточні результати голосування очікуються близько обіду в понеділок, 5 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: італія, вибори, популісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]