Пт, 2024-03-29, 03:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:57
Перемир'я бойовики порушили. У зоні АТО поранено чотирьох українських військових
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики сьогодні порушили режим перемир'я, в результаті чого четверо військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення.

Про це в середу 7 жовтня повідомив у прес-центрі штабу АТО на сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні незаконні збройні формування, цинічно нехтуючи мирними домовленостями, порушили режим перемир’я. О 12.25 в районі населеного пункту Троїцьке, бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою (ПТКР) по українському опорного пункту. В результаті четверо наших бійців, які вдосконалювали позиції отримали поранення", - йдеться в повідомленні штабу.

Факт обстрілу був зафіксований представниками ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Інших випадків відкриття вогню противником з півночі і до 19:00 штабом АТО не зафіксовано.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що на Донбасі вдалося встановити справжнє перемир'я: "Сьогодні закінчується перший тиждень жовтня 2015 року, перший тиждень жовтня, коли на фронті у нас, нарешті, режим повної тиші. Жодного пострілу". Водночас президент закликав українських військовослужбовців бути в постійній готовності з огляду на те, що загроза активізації протистояння зберігається.

Нагадаємо, 3 жовтня прес-центр АТО повідомив, що в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм.

Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій.

Протягом минулої доби, 5 жовтня, більшість українських танків Т-64 та Т-72 покинули передову у Попаснянському районі Луганської області.

7 жовтня штаб АТО повідомив про завершення відводу танків від лінії розмежування на Луганщині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: чотири українських військових, бойовики, зона АТО, поранення, перемир'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]