Чт, 2024-04-25, 12:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Перемогають найкращі: Луценко зробив аналіз помилок опозиції
Інші останні Політичні новини
Опозиція дуже часто йде на поводу у влади, дозволяючи їй втягувати себе в різні інтриги. Таку думку в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" висловив екс-голова МВС Юрій Луценко.

"Рефлексувати з приводу кроків влади, давати себе втягувати в їх інтриги, вільно чи мимоволі їм підігравати - помилка. На жаль, опозиція цього часом не враховувала. Вона часто зводила свою діяльність до реакції на випади Банкової", - заявив політик.

"Часом складається враження, що мої соратники по боротьбі думають про те, як залишитися впливовою опозицією, а не як стати майбутньою владою. Втягуючись в їх дріб'язок, ми відволікаємо себе від головного. Треба бути вище їх", - підкреслив він.

Луценко зазначив, що 2004 рік і навіть відносно невдалий 2001-й дозволяли говорити про силу і системність опозиції тому, що вона грала за своїми правилами. "Україна без Кучми" дозволила відпрацювати тактичні прийоми, а до Майдану вже була розроблена стратегія", - пояснив екс-глава МВС.

На його думку, сьогодні опозиція "більше реагує, ніж нав'язує, більше захищається, ніж наступає".

"Якщо так буде продовжуватися, будемо упускати ініціативу. Люди це інтуїтивно відчувають, хоча можуть і не розбиратися в нюансах. До речі, в цьому, на мій погляд, одна з причин низької явки населення на масові акції", - вважає Луценко.

Нагадаємо, Юрій Луценко заявляв, що не створюватиме альтернативну опозиційну партію. Натомість анонсував створення громадського руху, який ставить перед собою мету "оновлення та будівництво країни".

Слід зазначити, що прихід до влади Віктора Януковича після перемоги з 3%-м відривом над Юлією Тимошенко на президентських виборах 7 лютого 2010 року призвів до поступового виходу з балансу системи стримувань і противаг. Це позбавило Україну чи не найголовнішого здобутку Помаранчевої революції 2004 року - демократичного режиму поліархії.

Раніше віце-президент Freedom House з питань досліджень Арч Паддінгтон в оглядовій статті, присвяченій аналізу виборів-2012, зазначив, що в Україні проявилася тенденція до автократії, ключова особливість якої полягає в стратегії чинного політичного режиму підпорядкувати результати виборів задовго до їхньої реалізації - "за декілька тижнів, місяців або навіть років до виборів".

Крім того, подібний висновок узгоджується з упевненістю нинішнього голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна у тому, що на президентських виборах у 2015 році переможе президент Янукович.

Також екс-глава СПУ Олександр Мороз раніше зазначив, що на виборах президента в 2015 році буде розіграний один з варіантів "технічної перемоги", де будуть представлені "символічно крайні ліві і крайні праві, а посередині - хтось надійний, стабільний".

В інтерв'ю в червні 2010 року глава АП Сергій Льовочкін не відкинув можливості співробітництва з опозиційними політиками.

"Є навпаки люди, які зараз набирають обертів, і в перспективі я бачу в них потенціал, щоб в Україні опозиція до чинної влади була справді ефективною", - зазначив глава президентської адміністрації під час інтерв'ю.

"Одна з найяскравіших постатей тепер - це Арсеній Яценюк. Я думаю, що ні для кого не буде секретом, що є В'ячеслав Кириленко з хорошим потенціалом. Є і другої лінії хлопці сильні - це Катеринчук, Князевич, Каськів", - розповів він. За словами Льовочкіна, "це люди, які можуть серйозно у перспективі конкурувати з провідними політиками в цій державі".

Раніше український експерт, президент Центру інноваційного консалтингу КДА Дмитро Корнейчук висловив думку, що Адміністрація президента використовувала методи інформаційної дискредитації, щоб довести повну неспроможність і несерйозність опозиції як альтернативи владі.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Луценко, аналіз помилок опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]