Сб, 2024-04-20, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
Переможці конкурсу "Нові імена України"
Інші останні Культурні новини

В Українському фонді культури у четвер 24 листопада відбулася церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнського мистецького огляду-конкурсу "Нові імена України" в 2016 році.

Про це розповів модератор заходу Тимур Бережний, повідомляє Укрінформ.

"Визначено лауреатів та дипломантів нашого конкурсу "Нові імена України" у 2016 році. Серед лауреатів музичної складової нашого конкурсу можна назвати ансамбль віолончелістів "Натхнення" (Київ); Олександр Свет, альт (Київ); Богдана Гут, скрипка (Київ), Вікторія Цюпак, академічний вокал (Київ), Владислав Біляченко, саксофон (Кролевець), Дарія Собко, фортепіано (Кролевець)", - сказав Бережний.

Він поінформував, що також лауреатами цього конкурсу у 2016 році в номінації "Образотворче мистецтво" стали Таїсія Стаценко, монументальний живопис (Харків); Олена Шестеренко, прикладне мистецтво (Київ); Богдана Ільєва, декоративно-прикладне мистецтво (Кам'янець -Подільський); Анастасія Кравчук, графічні роботи (Житомир).

У номінації "Народна творчість" лауреатами конкурсу серед інших стали Надія Кічула, народний спів (Черкаси); Наталія Кіричук, домра (Волинська область); Іванна Мельник, бандура (Луцьк); ансамбль ложкарів "Веселі друзі" (Ромни); Іван Гнатів, цимбали (Луцьк); дует акордеоністів Михайла Свирида і Дикопавленка Артема (Полтава).

Окремо отримала відзнаку лауреата конкурсу "Нові імена України" у галузі літератури Лідія Кухарець (Житомир).

"Нові імена України" - мистецький проект, який було започатковано 1991 року Українським фондом культури. Його мета - це виявлення та підтримка обдарованої молоді у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва і народної творчості.

Щорічно в рамках цього проекту проводиться однойменний Всеукраїнський огляд, в якому зазвичай беруть участь близько 150 виконавців віком від 6 до 18 років у різних номінаціях (вокалістів - до 20 років).

У 2016 році до відбіркової комісії цього конкурсу з різних областей було представлено близько 100 робіт.

Нагадаємо, нещодавно в Краматорську (Донецька область) відбулося урочисте завершення першого східноукраїнського літературно-мистецького проекту "Кальміюс", у рамках якого проходив молодіжний літературний конкурс у п’яти східних областях. "Кальміюс" стартував у липні цього року і став першим конкурсом виключно україномовної літератури, що проходив на Сході.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: переможці конкурсу Нові імена Украї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]