Пт, 2024-04-19, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
Переобрали Туска президентом Європейської Ради
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща протестувала проти обрання Туска на другий мандат.

Чинний голова Європейської Ради Дональд Туск отримав необхідну більшість голосів в четвер на саміті ЄС в Брюсселі і буде очолювати вищий орган Євросоюзу другий термін. Це випливає із привітань європейських керівників у Twitter, зокрема, бельгійського прем'єра Шарля Мішеля.

"Вітаю Дональда Туска", - написав голова Європарламенту Антоніо Таяні.

Голова Європейської Ради обирається кваліфікованою більшістю членів Євроради на два з половиною роки з можливістю бути переобраним ще на один термін.

Туск вступив на свою посаду в кінці 2014 року, і його перший мандат закінчується 31 травня 2017 року. Його повторному висуненню намагалася перешкодити польська влада, яка звинуватила Туска в порушенні кодексу неупередженості міжнародного чиновника і втручанні у внутрішні справи країни.

Крім того, на думку польського керівництва, сама процедура обрання голови Європейської Ради недостатньо опрацьована. У Варшаві вважають, що кандидати на цю посаду повинні висуватися державами-членами ЄС, а не головуючою в Раді ЄС країною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: Туск, президент Європейської ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]