Сб, 2024-04-20, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Перепризначення Радою 12 членів ЦВК Гройсман прогнозує до 20 грудня
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман прогнозує, що Рада перепризначить до 20 грудня 12 членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких закінчився 1 червня 2014 року.

"Наступного тижня фракції донесуть усі пропозиції щодо ЦВК... Буде внесено пропозиції Президенту, він визначитися з тим, кого він подає, і парламент буде голосувати. Я думаю, що в першій-другій декаді грудня це питання буде вирішено", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1".

Раніше фракція "Блок Петра Порошенка" у Раді заявила, що має намір запропонувати Президентові Петру Порошенку 9 кандидатур на посади членів ЦВК.

Як повідомлялось, у червні 2015 року минув рік після закінчення терміну повноважень 12 із 15 членів Центральної виборчої комісії, яких було призначено на посади у 2007 році.

Подання про призначення нових членів ЦВК вносить до парламенту президент після консультацій з фракціями та обговорення їхніх пропозицій.

4 листопада голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав фракції невідкладно подати кандидатури на посади членів ЦВК.

На той час лише три фракції внесли подання щодо кандидатів у ЦВК. Так, фракція "Самопоміч" запропонувала кандидатом на посаду члена ЦВК Євгена Радченка, фракція "Батьківщина" - кандидатуру нинішнього заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, фракція Радикальної партії - Олексія Кочарміна. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, рада, 20 грудня, перепризначення, 12 членів ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]