Пт, 2024-04-19, 02:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Перерахунку голосів на виборах до Київради вимагає Турчинов
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов вимагає від ЦВК перерахувати голоси на виборах до Київради за всіма виборчими дільницями, а від органів прокуратури, МВС і СБУ – перевірити підрахунок голосів.

Такого рішення Олександр Турчинов дійшов після того, як розглянув звернення лідера «Демократичного альянсу» Василя Гацька, повідомив в.о. голови адміністрації президента Сергій Пашинський, передає УНІАН.

«Фальсифікація і ознаки змови проти цієї партії очевидні. Організована група хоче зірвати проходження цієї партії в Київраду», – зазначив Сергій Пашинський.

«Всі посадові особи, причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають відстороненню від своїх службових обов'язків, затриманню і кримінальному переслідуванню», – зазначив Сергій Пашинський, додавши, що це розслідування Олександр Турчинов взяв під особистий контроль.

Раніше партія «Демократичний альянс» заявила про фальсифікації в декількох виборчих дільницях у Солом'янському районі під час підрахунку голосів.

Своєю чергою, у ЦВК заявили, що законодавчо не мають повноважень проводити повторний перерахунок голосів на місцевих виборах. Як пояснив заступник голови ЦВК Андрій Магера, організацією виборів у Києві займається КМТВК, тому ЦВК не наділена повноваженнями перерахунку голосів на виборах до Київради. Він зазначив, що ЦВК може тільки розглядати скарги на бездіяльність територіальних виборчих комісій щодо невстановлення результатів місцевих виборів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: перерахунку голосів на виборах до К | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]